Cytat
A tak poza tym, jeśli nie masz nic sensownego do napisania w temacie to po co tracisz czas na robienie z ludzi idiotów ?
Pewnie połowa Twoich postów to właśnie tego typu teksty...
Szkoda, że
~wookieb dał Ci się sprowokować, ale już po ptokach.
Cytat
No właśnie, nie mam na co dzień do czynienia z tego typu problemami...
Nie wyobrażam sobie programisty, który nie jest w stanie znaleźć chociaż pobieżnego opisania swojego problemu w Sieci.
Może i teraz będziesz miał do mnie bardziej ambiwalentny stosunek, aniżeli miałeś, ale naprawdę często ktoś mi zawraca gitarę jakimś błahym problemem nie próbując go najpierw wyszukać w Google/etc. Myślałem, że to coś ze mną nie tak, ale postanowiłem sprawdzić - wklepię całą wiadomość-pytanie od delikwenta do szukajki. Szczena mi dosłownie opadła, gdy rozwiązanie było w trzecim linku wyników wyszukiwania.
Programowanie, to nie wiedza; to stan umysłu i umiejętność korzystania z dokumentacji. A język, to tylko narzędzie. Rzuć człowiekowi, który rozumie istotę programowania, zadanie napisania wczytywania zawartości pliku w języku, który pierwszy raz widzi na oczy. Prawidłowa reakcja? Załamka? Nie. Poleci na forum? Błąd.
g XYZ documentation. Na świecie jest wiele problemów do rozwiązania, nie traćmy czasu na wyważanie drzwi (=rozwiązywanie już istniejących), chyba że masz pomysł, jak usprawnić istniejące rozwiązanie.
Wybaczcie takiego offtopa, ale mnie dosłownie coś trafiać zaczyna, jak kolejna osoba ma alergię na wyszukiwarkę i dokumentację...