Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zagnieżdżenie niezależnego skryptu php w tabeli na forum phpBB3
Forum PHP.pl > Forum > PHP
sz3kla
Witam,

Mam problem z osadzeniem pewnego skryptu na forum.
Otóż jest sobie skrypt do monitorowania serwerów gier, znajduje się pod następującym adresem: http://procees.pl/serwery/index.php

I jest sobie forum phpBB3.0.8. Na tym forum jest sobie tabelka (dodana w index_body.html za pomocą INCLUDE) o następującej strukturze
Kod
<div class="forabg">
         <div class="inner"><span class="corners-top"><span></span></span>
         <ul class="topiclist">
            <li class="header">
                <dl class="icon">
                  <dt>SERWERY COUNTER-STRIKE 1.6 PROCEES.PL</dt>
                </dl>
            </li>
         </ul>
         <ul class="topiclist forums">
            <li>
                <dl>
                    <iframe frameborder="0" style="border-size: 0px;" src="http://procees.pl/serwery/index.php" width="100%" height="100%">Twoja przegladarka nie obsluguje ramek!</iframe>
                </dl>
            </li>
         </ul>
<span class="corners-bottom"><span></span></span></div></div>

Tabela ta w praktyce wygląda tak:

I teraz sedno sprawy. Chodzi mi o zagnieżdżenie tego monitora serwerów w wyżej ukazanej tabeli.
Aktualnie to co jest ukazane na obrazku zrobione jest na zasadzie iframe + link.
Mi natomiast chodzi o to, by ten monitor zagnieździć w tej tabeli tak, aby był on nieruchomy, aby nie było żadnego scrolla, niepotrzebnej powierzchni.

W readme podany jest taki oto kod
Kod
To integrate the list into an existing page:

global $output;
$output = "";
require "serwery/lgsl_files/lgsl_list.php";
echo $output;
unset($output);

Na pewnym forum ( http://phpbb3.pl/viewtopic.php?f=42&t=12058&start=0 ) wyczytałem by umieścić to w index.php
I owszem, umieszczając to w index.php wyświetla się to na stronie, ale w bylejakim miejscu, nie tam gdzie chce.

Próbowałem również dodać ten monitor do tabeli na zasadzie takiej, że w pliku html w miejscu aktualnego iframe dodałem:
Kod
<!-- PHP -->
global $output;
$output = "";
require "serwery/lgsl_files/lgsl_list.php";
echo $output;
unset($output);
<!-- ENDPHP -->

Jednak to ten sposób mi nie zadziałał, monitor wtedy w ogóle nie wyświetlił się w tej tabeli.

Bardzo Was proszę o pomoc. Jak zagnieździć ten monitor w tej tabeli tak, aby nie było żadnego wolnego miejsca, by nie było scrolla, by osadził się na stałe w tej tabeli, aby ładnie to wyglądało.

Pozdrawiam serdecznie,
sz3kla.
quality
Masz kilka opcji do wyboru.
Pierwsza to poprawne ustawienia samego okna iframe - da sie je ustawic odpowiednia wielkosc i zeby nie bylo scrolla - poczytaj o opcjach iframe.

Druga to CURL, pobierasz za jego pomoca cala strone, modyfikujesz i wstawiasz na stronie. Poczytaj o CURL smile.gif

Pozdrawiam
wujek2009
LGSL integrowałem z phpBB2, http://www.przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=98381
Wszystko działa - wiem, że masz trójkę, ale może instrukcja z dwójki Ci coś pomoże. Ogólnie problemy możesz mieć z dodaniem panelu admina, resztę powinieneś mieć z górki.
sz3kla
Generalnie Panowie dziękuję za chęć pomocy i wszelkie sugestie. Zapomniałem jednak napisać, że programowanie to dla mnie czarna magia. smile.gif
Potrafie zainstalować gotowe modyfikacje wedle instrukcji, potrafię zmodyfikować jakieś banały przy swoim forum, ale jeśli chodzi o samodzielne napisanie czegoś np. w zaproponowanym CURLu to leżę.
Dlatego też byłbym wdzięczny za jakieś łopatologiczne wyjaśnienie tematu, tudzież podsunięcie jakiegoś w pewnym sensie gotowego rozwiązania, które nie wymaga fachowej wiedzy programistycznej. smile.gif

Ps. Wujek, ja nie potrzebuję integracji całego skryptu. Ja chcę jedynie wyświetlania tabeli z tymi czterema serweram, wszystko inne jest nieistotne. Panel mogę obsługiwać bezpośrednio z niezintegrowanego z forum odnośnika z podkatalogu skryptu, na forum nie jest mi to potrzebne.

Pozdrawiam,
sz3kla.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.