Witam.
Na stronie skryptu jqgrid:
http://trirand.com/blog/jqgrid/jqgrid.html
znalazłem przykład: Master Detail
On działa tak, że listuje tabelę, a poniżej tej tabeli jest druga tabela - jak wybierze się dany rekord z tabeli górnej - w dolnej będą umieszczone informacje dodatkowe, ściągane z innej tabeli.
Potrzebuję wiedzieć jak to skonfigurować - do odwołania co do 3 parametrów - w przykładzie jest tylko jeden parametr.
Kod jaki trzeba zmodyfikować, to chyba ten z javascriptu:
  1. onSelectRow: function(ids) {
  2. if(ids == null) {
  3. ids=0;
  4. if(jQuery("#list10_d").jqGrid('getGridParam','records') >0 )
  5. {
  6. jQuery("#list10_d").jqGrid('setGridParam',{url:"media_detail.php?q=1&id="+ids,page:1});
  7. jQuery("#list10_d").jqGrid('setCaption',"Invoice Detail: "+ids).trigger('reloadGrid');
  8. }
  9. } else {
  10. jQuery("#list10_d").jqGrid('setGridParam',{url:"media_detail.php?q=1&id="+ids,page:1});
  11. jQuery("#list10_d").jqGrid('setCaption',"Invoice Detail: "+ids).trigger('reloadGrid');
  12. }
  13. }

Proszę pomóżcie...

Pomóżcie - proszę - gdzie mam szukać?
Jak to zparametryzować, żeby pobierał kilka danych jako parametry?
Poniżej część kodu php, który działa z jednym parametrem, ze skryptem powyżej:
  1. if ($start<0) $start = 0;
  2. $SQL = "SELECT * FROM historia WHERE id=id".$wh." ORDER BY ".$sidx." ".$sord. " LIMIT ".$start." , ".$limit;
  3. $result = mysql_query( $SQL ) or die("Could not execute query.".mysql_error());
  4.  
  5. // Construct the json data
  6. $response->page = $page; // current page
  7. $response->total = $total_pages; // total pages
  8. $response->records = $count; // total records
  9. $i=0;
  10. while($row = mysql_fetch_array($result,MYSQL_ASSOC)) {
  11. $response->rows[$i]['id']=$row[id]; //Nr_czyt
  12. $response->rows[$i]['cell']=array($row[id],$row[Med],$row[Kat],$row[Nr_id],$row[Nr_egz]);
  13. $i++;
  14. }
  15. echo json_encode($response);

Zapomniałem napisać co mnie interesuje:
A więc, jak kliknę na rekord pierwszego grida (dane z tabeli A), ma mi wylistować w drugim gridzie dane z tabeli B, ale tylko te dane, które mają takie same wartości w tabeli A i B dla pól: Med, Kat, Nr_id (oczywiście takie pola istnieją zarówno w tabeli A jak i B ).
W tej chwili wypisuje dane gdzie wartość tabeli A i B jest taka sama tylko i wyłącznie dla pól id :-( (jeden parametr - pole id)

Czyżby brak pomysłów?
:-(