Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP]Skrypt uruchamiany w tle
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
newbe boy
Witam, słyszałem niedawno że można uruchamiać skrypty w tle w sensie wchodzę w stronę z odpowiednio przygotowanym skryptem, ona odpala skrypt w tle, wyłączam komputer i to się wykonuje na serwerze, dajmy na to newsletter się wysyła, przychodzę i mogę sprawdzić sobie np ile jeszcze zostało,
taki skrypt uruchamiany w tle to exec('nohub ... i tak dalej?
nie chcę gotowca tylko chciałbym się dowiedzieć jak się do tego zabrać smile.gif
proszę o odpowiedź, pozdrawiam
thek
Może zacznij od przejrzenia forum pod kątem słowa "newsletter"? wink.gif Wyskoczy wiele poruszających ten problem tematów smile.gif
newbe boy
czytałem dużo, newsletter to tylko przykład, ogólnie chodzi mi o samo uruchamianie skryptów w tle. Przy newsletterze jest głównie proponowanie interwału albo wysyłka w paczkach, tyle że mi właśnie chodzi o działa skryptu w tle, tak abym mógł wyłączyć przeglądarkę a skrypt dalej by się wykonywał na zdalnym serwerze, generalnie mógł bym użyć nawet crona, ale to się mija z celem tongue.gif więc jak się fachowo nazywa uruchamianie skryptów w tle;>? pod jakim hasłem szukać coś o tym w manualu ;P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.