Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Kodowanie odtwarzacza radia
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
zagi195
Mam taki o to projekt odtwarzacza radia na stronę:

Nie mam pojęcia jak zakodować go żeby działały wszystkie funkcje i najlepiej żeby automatycznie po wejściu na stronę się odpalał.
Szukałem już długo ale nie znalazłem skryptów dzięki którym mógłbym to zakodować.
Proszę o pomoc smile.gif
Fifi209
I on jest napisany w PHP? Bo mi się wydaje, że to bardziej flash lub jakaś java.

Przepraszamy, wróżki na urlopie.

@edit
Poza tym nie ma nic bardziej denerwującego niż odpalająca się "muza" na stronie.
modern-web
Flash + ActionScript 2.0/3.0 + XML ... Na pierwszy rzut oka tak to wygląda.
W PHP tego nie zrobisz; bo jak?!
(X/D)HTML -> odpada, choć za pomocą <audio></audio> możesz dodać muzykę lecz nie zmienisz wyglądu odtwarzacza na taki jak na załączonym obrazku.

Poszukaj w googlach tutoriali `jak zrobić odtwarzacz mp3 w technologii flash`.

Pozdrawiam!
Fifi209
Cytat(modern-web @ 4.03.2011, 17:38:09 ) *
W PHP tego nie zrobisz; bo jak?!

A czemu tak napisałem? Rusz mózgownicą o tag tematu chodzi.
To, że w php nie zrobi jest bardziej niż oczywiste - ale miałem na myśli zmianę ów tagu w temacie.
modern-web
Napisałem tak na podstawie tematu, w którym zawarty jest wyraz: [PHP] ... , dlatego wydaje mi się że kolega nie ma zielonego pojęcia o przeznaczeniu tego języka zatem stwierdziłem za Ciebie fakt, że jest to niewykonalne (by zaprojektować taki odtwarzacz mp3 w php); nie dziękuj... ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.