Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmiana ciągu znaków w formularzu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
damian9393
Witam potrzebuje funkcji, która zmienia w danych przesłanych z film.php do film_generuj.php znalazła hasło kodowane w md5 do normalnego
Tj. cb8805fc6c110a88707ddd3a00ecc2cb ma zmienić na p2mforum.info

Mógłby ktoś napisać tą funkcje, bo już nie mam nerwów do tego, a kod potem sobie przeanalizuje i zrozumiem wink.gif
wookieb
Nie ma takiej możliwości. Musisz zapisać sobie ciąg w postaci niezahashowanej np w sesji
damian9393
Cytat(wookieb @ 16.03.2011, 21:57:42 ) *
Nie ma takiej możliwości. Musisz zapisać sobie ciąg w postaci niezahashowanej np w sesji

Tylko jak to wszystko zrobić?
Mam plik config.php jakby w nim napisać funkcje, a w film_generuj.php zrobić odniesienie do tej funkcji?
cudny
Przeczytaj najpierw to: http://pl.wikipedia.org/wiki/MD5
Potem sam odpowiedz sobie na pytanie: czemu się nie da ?
wookieb
Dowiedz się jak obsługiwać sesję. Nie prowadzimy tutaj kursu podstaw, bądź odpisów tysięcy kursów w internecie
damian9393
Cytat(cudny @ 16.03.2011, 22:07:18 ) *
Przeczytaj najpierw to: http://pl.wikipedia.org/wiki/MD5
Potem sam odpowiedz sobie na pytanie: czemu się nie da ?

Chyba rozumiem, ale napewno nie da się nic z tym zrobić?
cudny
Podobno złamany został md5 ale najlepsze kompy odczytują go w kilka tygodni (i to po złączeniu procków smile.gif ), podobno też już złamali sha1 ale to nie do końca jest potwierdzone ;D czytałem w googlach, polecam ten portal, super sprawa, wpisujesz co cię interesuje i.... dostajesz odpowiedź.
Ogólnie jeśli google nie znajdują rozwiązania twojego problemu to znaczy że problem nie istnieje biggrin.gif

Cytat(wookieb @ 16.03.2011, 22:08:42 ) *
Dowiedz się jak obsługiwać sesję. Nie prowadzimy tutaj kursu podstaw, bądź odpisów tysięcy kursów w internecie

Kolega jasno się wyraził czego chce ale... ja bym hasła nie zapisał do sesji, raz wysłać przez post i to najlepiej przy użyciu ssl i koniec smile.gif

Po co ci kolego to hasło ? Z resztą, zapomnij o nim, to hasło masz zapisać zahashowane i zapomnieć, inaczej to albo luka w zabezpieczeniach albo ich łamanie !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.