Ravik
20.03.2011, 15:37:03
Witam,
Czy istnieje może jakieś rozwiązanie na to, żeby zniknął komunikat o tym, że dane muszą zostać ponownie przesłane (w przypadku IE komunikat, że strona sieci WEB wygasła), jeżeli klikniemy przycisk "Wstecz" w przeglądarce, po wysłaniu danych formularzem metodą POST? Chodzi mi o rozwiązanie inne, niż przesyłanie danych metodą GET.
Pozdrawiam,
Ravik
_olo_1984
20.03.2011, 16:17:46
nie wiem czy dokładnie o to chodzi, ale odbierasz dane z POST, wykonujesz akcję, cokolwiek chcesz, na koniec przekierowujesz np. za pomocą header (ew. wynik akcji / komunikat zapisujesz przykładowo w session)
Ravik
20.03.2011, 16:21:57
Nie opisałem dobrze problemu. Chodzi mi o to że mam na stronie głównej wyszukiwarkę, która musi korzystać z metody POST, po czym po wpisaniu tego czego szukamy wyświetlają się wyniki i jeżeli wejdziemy w jeden z wyników i chcemy cofnąć się do rezultatów wyszukiwania to wtedy pojawia się komunikat o ponownym przesłaniu danych, więc chyba to o czym napisałeś nie znajdzie zastosowania, chyba że ktoś mnie oświeci.
Noidea
20.03.2011, 22:56:46
Wyszukiwarka służy do pobrania wyników spełniających jakieś kryteria. A skoro chcesz coś pobrać, to stosuj metodę GET.
Dlaczego twoja wyszukiwarka musi korzystać z metody POST?
Ravik
21.03.2011, 10:24:41
Gdyż została zaprojektowana przez kompletnych idiotów w oparciu o zend framework, przy czym zmiana w tym przypadku z metody POST na GET wcale nie jest prosta
boddah85
21.03.2011, 10:39:20
Myślę, że przekierowanie 303 pomoże.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.