Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][PDF][dotProject] Problem z generowaniem plików
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
raf_79
Witam wszystkich smile.gif

Już nie mam konceptu co robię źle, więc postanowiłem się zapytać bardziej doświadczonych w tej dziedzinie.
Piszę sobie moduł dodatkowy do dotproject'a i już mi "wszystko" śmiga znaczy ładnie się moduł instaluje wyświetla dane i robi co trzeba i teraz przyszedł czas na pdf i się zatrzymałem.
DotProject ma w sobie już klasę ezpdf i z niej korzysta ale nie wiem dlaczego wybiórczo tzn. na serwerze wszystko fajnie śmiga i generuje pdf a u mnie na komputerze (xammp) niestety po otwarciu pdf pisze że nierozpoznana forma obiektu i nic się nie wyświetla. Natomiast ja jak stworzę pdf to po otwarciu dostaje komunikat że plik nie zaczyna się od %PDF-

teraz tak cały moduł pisałem w netbeans i ustawiłem w projekcie kodowanie utf-8, jak już wspomniałem korzystam z xammp'a a biblioteka ezpdf jest w wersji najnowoszej.

Pytania:
- czemu wbudowane raporty na serwerze działają a u mnie nie questionmark.gif są jakieś dodatkowe ustawienia w serwerze do pdf questionmark.gif
- jak poustawiać te kodowania żeby zaczęło to śmigać

na razie nie używam polskich czcionek bo chciałem najpierw opanować jak się w ogóle robi te pdf.

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam
Rafał
vermis
zobacz w php.ini czy masz dołączane extension=php_pdf.dll
raf_79
w php.ini nie mogę znaleźć php_pdf.dll jak włacze phpinfo to też tego nie ma.
tak więc rodzi się pytanie, w którym miejscu to należy dodać.

edit

dodałem linijkę w php.ini ale serwer nie widzi takiego rozszerzenia sad.gif
vermis
Poszukaj innych rozszerzeń (extension=), znajdź ścieżkę, gdzie one się znajdują i czy ten plik fizycznie się tam znajduje. Ja też mam xampp'a i mam to w php/ext
raf_79
tak już znalazłem nie było tego pliczka więc ściągnęłem go z neta i po wgranie domagał się php4ts.dll więc i go pobrałem ale nie wiem gdzie go dać i szukam smile.gif
vermis
Chyba masz wersję dla php4. Na pewno nie masz tego pliku, nie pamiętam, żebym to pobierał po instalacji xampp'a. Przeszukaj cały katalog xampp'a
raf_79
nie mam tylko znalazłem tego co wkopiowałem. mam natomiast plik php5ts.dll jak wkopiuje plik php4ts.dll do tego samego katalogu to i tak nie działa
mam wersje xampa 1.7.3

edit
nie wiem czy to ma znaczenie ale mam biblioteke php_pdflib.dll
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.