Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]DotPay - Pit
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
GoldeNx3
Witam. Mam konto w DotPay i usługę Premium SMS, korzystam tylko z niej. Czy pod koniec roku przyjdzie do mnie PIT? Czy PIT dotyczy tylko rozliczenia z wpłat przelewem?
Ulysess
przy usludze premium sms pit 11 przychodzi w styczniu za wczesniejszy rok a jesli chodzi o przelewy to juz sam musisz sie rozliczac z urzedem skarbowym
GoldeNx3
Ale gdzieś wyczytałem, że DotPay przy wypłacie środków pobiera te 18% a przy usłygach przelewowych przychodzi mi PIT.
Ulysess
przy wypłacie srodkow z sms pobiera 18% - podatek dochodowy.
co do uslug przelewowych - przypuscmy ktos tobie wplaca przelewem na konto dotpay 100zl to dotpay pobiera tylko i wylacznie swoja prowizje czyli okolo 4,5% o ile pamietam dalej ich juz nie interesuje dlatego podatek juz sam bedziesz musial zaplacic.
GoldeNx3
Ale ja mam tylko premium SMS. Skoro mam tylko premium SMS to Pit mi przyjdzie? Żadnych usług przelewowych w DotPay nie robię.
Ulysess
już Tobie odpowiedziałem na to pytanie.. za usługi premium sms na początku stycznia dostaniesz PIT 11 za 2011 z dotpaya o ile zarobisz jakieś środki i je wypłacisz w tym roku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.