Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML] Pobranie aktualnej wysokości <TR> z jednej tabeli i przekazanie jej do innej
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Elber
Witam,

mam problem, próbuję pobrać aktualną wysokość z TR'a z jednej tabeli by nadać taką samą wysokość elementowi w innej tabeli lecz coś mi nie działa. Robię tak że, ustawiam id TR'om które używam w javascript oraz w <head> daje skrypt:

1. <script type="text/javascript">
  2. document.getElementById('tr_o_wysokosci_pierwszego').style.height = document.getElementById('pierwszy_tr').offsetHeight;

Mógłby mi ktoś powiedzieć co robię źle, ewentualnie pokazać jak powinno być dobrze ?

Pozdro
wookieb
A czy użyłeś czegoś takiego jak "firebug" i sprawdziłeś
1) jaką wartość jest ustawiana
2) nawet jeżeli jest ustawiana prawidłowa to czy jestem pewien, że <td> znajdujące się w owym elemencie przyjmą taką wysokość?
Elber
Tak sprawdziłem i <TR> nie ma żadnego atrybutu prócz id ... czyli nie dodaje style=""
wookieb
Spójrz na konsolę błędów co mówi (ctrl + shift + j) albo zakładka konsoli w firebugu.
Jak nic to zdebuguj kod np wstawiając nawet głupiego alerta albo
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. console.log('test');
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext

przed twoim docelowym kodem. (p.s. console.log wymaga włączonego okna firebuga)
Elber
Teraz tak myślę, bo w sumie ten pierwszy <TR> też ma tylko jeden atrybut m <czyli id smile.gif A chcę żeby skrypt pobrał mi jego rzeczywistą wysokość, czyli wszystko to co się w tym TR wyświetla smile.gif
wookieb
Wstaw kod na jsfiddle.net bo sie nie dogadamy
Elber
Generalnie, chodzi mi o to, aby na http://sklep.agro-kombi.pl/preparat-do-roz...oh-10l-p-2.html to zielone po lewej pod biuletynem miało taką wysokość jak opis produktu. Nie komentujcie że to będzie wyglądać do dupy, bo o tym wiem smile.gif To nie mój wymysł smile.gif
wookieb
A mówiłem spójrz w konsole? To nie....
Noż jak z wami rozmawiać?

Wstaw swój kod w zdarzenie onload dla dokumentu.
Elber
Hmmm nie do końca rozumiem co mam zrobić sad.gif

OK już zrozumiałem biggrin.gif Działa dzięki smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.