Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: & a validator
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Anonymous
Cześć, mam takie pytanie. Zrobilem strone w xhtml 1.0 i wstawilem tam statystyki. Problem polega na tym, ze w kodzie do statystyk jest znak &.

Na stronie z rozszerzeniem .html zmieniam więc & na & i jest ok. Na stronie z rozszerzeniem .php zmieniam znak & na & a walidator wyrzuca błąd. To jest błąd walidatora czy mój? Jeśli mój, prosze o wskazówki co zrobić. Nie chciałbym rezygnować ze statystyk, a rozszerzenie musi być .php.

Dzięki z góry.
Chewolf
Może o to chodzi :
[php:1:0faad62a70]<?php
ini_set('arg_separator.output', '&amp;');
?>[/php:1:0faad62a70]
Anonymous
Przeszło, dzięki. Ni ma jak przyznać pomógł. Goscie chyba nie moga dodawac punktow winksmiley.jpg.
tara
no ale chodzi żeby w każdej przeglądarce działało, a jak blokuje $, to znaczy że jest źle i nie wiem czy kod php to dobre roziązanie 8O
Anonymous
Cytat
no ale chodzi żeby w każdej przeglądarce działało
Moim skromnym zdaniem poprawnosc kodu strony weryfikuje validator W3, a to jest chyba konsorcjum od rozwoju jezyków programowania i ustalania standardów. Jeśli sie mylę to mnie popraw. Że przeglądarki nie stosują się do standardu to inna sprawa i o tym na forum są informacje.
Czy dasz sobie wmówić przez 'producenta przeglądarki', że nie umiesz programować questionmark.gif

Cytat
jak blokuje $, to znaczy że jest źle i nie wiem czy kod php to dobre roziązanie
Nie znam się na tyle, żeby stwierdzić czy wina nie leży po stronie serwera i ustawień php.ini, do czego dostępu i tak nie mam. Ale jeśli kolega Tara potrafi stworzyć 'dynamiczną stronę' pomijając mysql i php (i pokrewne), to poproszę o przykład do analizy, a potem ewentualnie zlecę stronę do przeprogramowania. Poważnie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.