Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pop-Up, czasowy?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
<?Początkujący?>
Witam,
Mam pytanie do wtajemniczonych, a mianowicie - czy jest mozliwe stworzenie systemu Pop-UP, ktory potrafil by otworzyc okienko Pop co 10-te odwiedzenie przez usera strony?
Jezeli tak? To jak? Moze spotkaliscie sie z takim skryptem gdzies w Necie? Prosilbym o nakierowanie mnie na niego.

Z gory wielkie dzieki.
;]
invx
ale przez tego samego usera czy wogule usera questionmark.gif jak tego samego tworzysz ciasteczko, za kazdym odwiedzeniem zwiekszasz +1 i jak ma wartosc pelan czyli 10.20.30.40 etc.. ladujesz javescript z pop_up'em
shpyo
jak powiedzial moj przedmowca to zalezy.
Najpierw trzeba sie nauczyc ladnie formułować pytanie (ew. problem).
Skrypt bedzie inaczej wygladal dla tego samego uzytkownika a inaczej dla wszystlich odwiedzajacych.

Domyslam sie ze chodzi o ogolna liczbe odwiedzajacych.

[php:1:5ab3b0c91f]<?php

// gdzies wczesniej jest licznik i include wartosci

if( $ile%10 == 0 )
// mozesz dzielic przez inne liczby zwiekszajac lub zmniejszajac czestotliwosc
include ('pop_up.php'); //plik z popupem
?>[/php:1:5ab3b0c91f]

to jest latwe akurat. Wystarczy chwilke posiedziec i pomyslec. Czy naprawde tak ciezko?
<?Początkujący?>
tak, chodzi mi o ogolna liczbe odwiedzajacych.

tak se wlasnie przerabiam twoj skrypcik, i jest prawie ze ok, ale nie zabardzo to kapuje,
jezeli by mial np. liczbe odwiedzajacych 1000, to popup bedzie wyswietli sie 10 razy?
hup
popup wyswietli sie tylko wtedy gdy ostania cyfra $ile bedzie 0. % - symbol modulo - reszta z dzielenia.
shpyo
Cytat
jezeli by mial np. liczbe odwiedzajacych 1000, to popup bedzie wyswietli sie 10 razy?

nie nie!
patrz: to co napisalem wczesniej to dziala w nastepujacy sposob.
(zakladam ze licznik jest nowy)
Wejdzie pierwsza osoba na strone. licznik pokazuje 1 (slownie: jeden).
Wtedy nie pojawi sie pop up, gdzyz przy dzieleniu z reszta jedynki przez dziesiec, reszta z dzielenia nie bedzie zerem. Gdy wejdzie nastepna osoba to bedzie tak samo. Dopiero przy wielokrotnosciach dziesiatki bedzie pojawial sie pop up.

A jezeli licznik uzbiera 1000 odwiedzin, bedzie to tylko oznaczalo ze pop up pojawil sie co dziesiatemu odwiedzajacemu (czyli w sumie sto razy).

Mam nadzieje ze teraz rozumiesz dzialanie biggrin.gif

Pozdro
hwao
[php:1:e192fe181d]<?php
/** Na samym poczatku kodu
*/

if( empty( $_COOKIE['ile'] ) )
{
setcookie( 'ile', '1', time()+60*60*24*7 );
$first = 'yeah';
}
else
{
setcookie( 'ile', ($_COOKIE['ile']+1), time()+60*60*24*7 );
$first = 'no';
}
?>[/php:1:e192fe181d]
[php:1:e192fe181d]<?php
/** TAm gdzie ma byc cos co sie wysietli po 10 wejsciu
*/

if( $_COOKIE['ile'] == '10' || $first = 'yeah' )
{
echo 'to jest 10 raz albo 1 winksmiley.jpg';
setcookie( 'ile', '1', time()+60*60*24*7 );
}

?>[/php:1:e192fe181d]
Powinno działac ale pisane z glowy
<?Początkujący?>
dzieki, ale mam jeszcze jedno pytanie.
gdzie mozna umiesic ten kod powyzej, aby nie wysietlal mi sie taki bsydki kumunikat?
Cytat
<?php
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/pagon/Projekty/X-PROJECT/index.php:32) in /home/pagon/Projekty/X-PROJECT/index.php on line 57
?>

....
moze jakas mala porada?

[b]----
[ZMODEROWANO]
wassago: prosze uzywac bbcode'u
wassago
buforowanie wyjscia => [manual:c99c5a6c35]ob_start()[/manual:c99c5a6c35]
przeszukaj forum, bylo o tym duzo.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.