Niestety ale jestem jeszcze bardzo ciemny na temat JS a znalazłem sobie ładowanie pliku do strony ( bez przeładowywania całej strony ) .
Tylko, że teraz mam mały problem, ponieważ:
Stworzyłem sobie 2 przyciski :
1- pokazujący zawartość pliku (pokaż)
2- generator kodu ( generuj )
Przy pierwszym kliknięciu pokaż wszystko hula dobrze, jednak jak kliknę pokaż, generuj i pokaż to nie wyświetlą się nowe wartości.
Dodatkowo zwróciłem uwage, że przeglądarka tworzy mi ciastko o nazwie :
PHPSESSID .
Dodam, że w pliku pokaż zapisywane są losowe zdjęcia.
przedstawiam poniżej plik js :
<script language = "javascript"> var XMLHttpRequestObject = false; if (window.XMLHttpRequest) { XMLHttpRequestObject = new XMLHttpRequest(); } else if (window.ActiveXObject) { XMLHttpRequestObject = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); } function getData(dataSource, divID) { if(XMLHttpRequestObject) { var obj = document.getElementById(divID); XMLHttpRequestObject.open("GET", dataSource); XMLHttpRequestObject.onreadystatechange = function() { if (XMLHttpRequestObject.readyState == 4 && XMLHttpRequestObject.status == 200) { obj.innerHTML = XMLHttpRequestObject.responseText; } } XMLHttpRequestObject.send(null); } } </script> <table border="0" width="600"> <tr> <td align="center"> <input type = "button" value = "Pokaż" onclick = "getData('./pokaz.php', 'wyswietl')"> </td> <td align="center"> <input type = "button" value = "Generuj" onclick = "getData('./generuj.php', 'wyswietl')"> </td> </tr> </table> <div id="wyswietl"></div>