Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]SESSION, odświerzanie strony, dodawanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
xmen491
udało mi sie napisac coś takiego

plik1.php

1. <?php
  2. $_SESSION["powitanie"] = "Siema";
  3. $_SESSION["powitanie2"] = "haha";
  4.  
  5.  
  6. $powitanie = $_SESSION["powitanie"];
  7. $powitanie2 = $_SESSION["powitanie2"];
  8.  
  9. echo $powitanie;
  10. echo '<form action="dwa.php" method="POST">
  11. <input type="submit" name="ok" value="Kup">
  12. </form></br>';
  13.  
  14. echo $powitanie2;
  15. echo '<form action="dwa.php" method="POST">
  16. <input type="submit" name="ok2" value="Kup">
  17. </form></br>';
  18.  
  19.  
  20. ?>

dwa.php

1. <?php
  2. $powitanie = $_SESSION["powitanie"];
  3. $powitanie2 = $_SESSION["powitanie2"];
  4.  
  5. if(isset($_POST['ok']))
  6. {
  7. echo ''.$powitanie.' kupiles to</br>';}
  8.  
  9. if(isset($_POST['ok2']))
  10. {
  11. echo ''.$powitanie2.' kupiles to</br>';}
  12. ?>

i wszystko niby git ale jak klikne kup na jednej rzeczy i wezme wstecz i potem kup na drugiej to ta pierwsza sie usuwa a jak np juz jestem na podstronie dwa.php i odświeże strone to też pozostaje pusta strona jak zrobić abym np jak klikam kup na jednej rzeczy kilka razy to dodawały się one pod sobą i np biore wstecz i klikam kup to tez dodawały sie ale te pierwsze nie znikały i nawet jak odświerze to aby nie znikały dopiero jak sie zakończy sesja np wyłącze przeglądarke i włacze od nowa to mogą dopiero zniknąć
gino
I robi prawidłowo. Każdorazowe przesłanie formularza skutkuje wygenerowaniem strony od nowa, a więc i zmienne przesłane metodą post zostaną odświeżone. Po co zainicjowałeś sesje ? Myślę, że nie wiesz jeśli o takie rzeczy pytasz. Samo zainicjowanie sesji nic nie da. Jeśli już zainicjowałeś, to ją użyj. Po każdym przesłaniu formularza zapisz w sesji (tablica, zmienna zwiekszana za każdym razem itp) fakt przesłania odpowiedniego formularza. Poczytaj o sesjach. Manual

gino
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.