hmm kurczę nie wiem w które miejsce to dokładnie wstawić bo tam gdzie nie wstawie to wyskakuje mi błąd
"Warning: rename(C:/!WWW/WebServ/temp/file-uploads\phpACA.tmp,Obrazy-Rumin) [function.rename]: No such file or directory in C:\!WWW\WebServ\httpd-users\Obrazy Rumin\admin\simple_upload\simple_upload.php"
jak wstawiam tak kod to on najpierw powinien zuploadować, a dopwiero później zmienić, dobrze myślę?
$message = ($result)?"File url <a href=$file_url>$file_url</a>" :
"Coś jest nie tak z uploadem pliku.";
$new_name = nazwa_pliku // oczywiście bez rozszeżenia, bo to zmieni samą nazwę tak?
IceManSpy tak wiem, wstawiałem je tam właśnie po swojemu, bo myślałem, że takie coś załatwi sprawę

#################### edytowano 24.06.2011 #######################
No i działa, dla potomnych jak by chcieli sobie coś podobnego zrobić...
zmienić:
$file_url = $upload_url.$file_name; na
$file_url = $upload_url.$new_name; i
$new_name = 'nazwa.xls';i kod poniżej. Sprawdza , czy jest plik nazwa.xls jeśli jest to go kasuje, a następnie uploaduje nowy zmieniając jego nazwę z dowolnej na tą podaną w zmiennej $new_name
unlink($upload_dir.$new_name); echo "Plik \"$new_name\" istnieje. Kasowanie starego pliku \"$new_name\" i dodawanie nowego"; } else {
//echo "Plik \"$new_name\" nie istnieje";
}
$result = rename($upload_dir.$file_name, $upload_dir.$new_name); //$message = ($result)?"... bezposredni link do wgranego pliku to: <a href=$file_url>$file_url</a>" :
"Cos jest nie tak z uploadem pliku.";
return $message;
---- edytowano 28.06.2011
hmm jest jakiś problem, bo nie chce wszystkich plików uploadować... mam limit $file_size > 7000000 który powiększylem nawet do 100000000 i nie chce mi wrzucić pliku ok 5 mb. Z resztą przy podawaniu różnych plików różne komunikaty mi wyrzuca. Np. mały plik *.rar wrzuca i zmienia nazwę bez żadnego monitu, wielki powyżej 10 mb z monitem "Okreslono niewlasciwy plik, badz plik nie zostal jeszcze wybrany", a np plik *.xls ok 5 mb z rownież nie uploaduje jak dużego raru jednak z monitem
"Warning: rename(upload_files/24062011.xls,upload_files/Obrazy-Rumin.xls) [function.rename]: No such file or directory in C:\!WWW\WebServ\httpd-users\Obrazy Rumin\admin\simple_upload.php on line 69"
Od czego zależy różny komunikat? Od wielkości pliku chyba nie, bo rar i xls mają po około 5 mb, rodzaj pliku hmm nie sądzę bo wrzuca wszystko jeśli nie przekraczało mi 1.38 mb (+- jakaś wartość bo następną próbowalem 2.34 i już nie poszło)
unlink($upload_dir.$new_name); echo "Plik \"$new_name\" istnieje. Kasowanie starego pliku \"$new_name\" i dodawanie nowego"; } else {
//echo "Plik \"$new_name\" nie istnieje";
}
$result = rename($upload_dir.$file_name, $upload_dir.$new_name); //$message = ($result)?"... bezposredni link do wgranego pliku to: <a href=$file_url>$file_url</a>" :
"Cos jest nie tak z uploadem pliku.";
return $message;
linijka 69 ta z błędu powyżej to $result = rename($upload_dir.$file_name, $upload_dir.$new_name);