Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]CMS - błędny skrypt dodawania przedmiotu.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Ignofiblee
Witam serdecznie wszystkich,
chciałbym pomóc mojemu przyjacielowi w aktualizowaniu strony firmowej.
Strona ma zainstalowany CMS jednak przy próbie dodawania nowego przedmiotu nie ma żadnej akcji przedmiot się nie pojawia, przypuszczam że coś jest nie tak ze skryptem.
KOD. podaje tutaj
http://wklej.org/id/550348/
Bardzo proszę o pomoc nie wiem od czego zacząć a z człowiekiem który się tym zajmował nie ma kontaktu.

michaJlS
Cytat(Ignofiblee @ 21.06.2011, 17:08:21 ) *
chciałbym pomóc mojemu przyjacielowi w aktualizowaniu strony firmowej.
(...)
KOD. podaje tutaj
http://wklej.org/id/550348/
Bardzo proszę o pomoc nie wiem od czego zacząć (...)

od zatrudnienia profesjonalisty. tamten kod to sodomia i gomoria.
Ignofiblee
Mamy ograniczony budżet - miałem nadzieję że profesjonalistów znajdę na forum z niewielką pomocą sobie poradzę
kod wymaga optymalizacji doszedłem do tego że błąd leży w id='Nr_kat' jeśli wywalimy ów id przedmiot się zapisuje.
Czy znajdę jakiegoś profesjonalistę chcącego pomóc.
drozdii07
@up2 Sodoma i gomora wink.gif

$_POST["Nr_kat"] Lepiej zapisywać $_POST['Nr_kat'] Może dlatego nie działa wink.gif
michaJlS
Cytat(Ignofiblee @ 21.06.2011, 18:08:47 ) *
Mamy ograniczony budżet - miałem nadzieję że profesjonalistów znajdę na forum z niewielką pomocą sobie poradzę
kod wymaga optymalizacji doszedłem do tego że błąd leży w id='Nr_kat' jeśli wywalimy ów id przedmiot się zapisuje.
Czy znajdę jakiegoś profesjonalistę chcącego pomóc.

Używanie tamtego CMSa to proszenie się o kłopoty. Kod jest zły, dziurawy, niebezpieczny, a Bóg raczy wiedzieć, co się w innych plikach kryje.

Cytat(drozdii07 @ 21.06.2011, 18:12:35 ) *
Sodoma i gomora wink.gif

Wiem jak to się pisze:] Cytowałem Panią Frał, a nie ...
sadistic_son
Przede wszystkim pokaż więcej kodu, pokaż formularz i opisz strukturę bazy. A kody wklejaj w boxach BBCode a nie na wklej.org.
Owszem ten kawałek kodu jest masakryczny, niezabezpieczony i w ogóle napisany z nieodpowiednim podejściem, ale to nie znaczy, że nie można go poprawić. Pytanie tylko czy znasz się na php chociaż trochę. Jeśli nie to nie oczekuj ani gotowców ani, że będziemy robić za parser. My tu pomagamy a nie odwalamy brudną robotę za kogoś.
Cytat(drozdii07 @ 21.06.2011, 18:12:35 ) *
$_POST["Nr_kat"] Lepiej zapisywać $_POST['Nr_kat'] Może dlatego nie działa wink.gif
This is bullshit exclamation.gif Użycie cudzysłowu czy apostrofu w tym przypadku niczego nie zmienia.
michaJlS
Cytat(sadistic_son @ 21.06.2011, 18:42:22 ) *
Pytanie tylko czy znasz się na php chociaż trochę. Jeśli nie to nie oczekuj ani gotowców ani, że będziemy robić za parser. My tu pomagamy a nie odwalamy brudną robotę za kogoś.

Jak ktoś uważa warunek w zapytaniu do bazy za błąd w skrypcie, a tu: http://wklej.org/id/550348/ nie dostrzega braku jakiegokolwiek filtrowania, to jak może znać się na php?wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.