Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Sesja Cannot send session cookie - headers already sent by
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bezimienny997
Witam,
po męczarniach ze strona, postanowiłem w koncu wrzucić ją na hosting lh.pl. Skopiowałem wszystko, skonfigurowałem bazę itd. , ale.. podczas odpalania np. edycji strony kontaktowej wywala mi:
"Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/platne/conix/public_html/admin/edytuj_kontakt.php:13) in /home/platne/conix/public_html/admin/edytuj_kontakt.php on line 38"

Przy czym linijka 38 to session_start();
Zacząłem więc szperać w necie, szukać rozwiązania. Pierw wyczytałem, że coś z kodowaniem, więc zmieniłem na utf-8, ale nic. Potem, ze trzeba pliki zapisać bez "BOM", więc sciagnalem notepada i przekonwertowałem, nadal nic. Jeszcze opcja z ob_start i ob_end_flush();, ale to też nic nie dało.
Co może być przyczyną błędu i jak to naprawić?
P.S Dawałem session_start(); na początek strony, ale również nie pomogło.
Pozdrawiam biggrin.gif
peter13135
po prostu przed session_start() nie może być nic wyświetlone. może masz spację przed "<?php"
bezimienny997
Nie mam, też sprawdzałem.:|

1. <?php
  2.  
  3. require 'config.php';
  4.  
  5.  
  6.  
  7. if($_SESSION['zalogowano'] == 1) {
  8.  
  9. $query = mysql_query("select * from news WHERE id = 1 ");
  10. while($rekord = mysql_fetch_array($query))
  11. {
  12. $ej = "$rekord[2]";
  13. }
  14.  
  15. echo "<form action='gotowe.php' method='post'>";
  16. echo "Tutaj możesz edytować treść strony na głównej stronie (O nas)";
  17. echo "<br>Poniżej znajduje się treść tej podstrony, jeśli chcesz coś zmienić zrób to, a następnie kliknij \"Zapisz\". Zmiany pojawią się od razu!;)";
  18. echo " <br><textarea rows=\"25\" name=\"tresc\" cols=\"100\">$ej</textarea> ";
  19. echo "<br>Aby zmienić rozmiar okna z tekstem, złap prawy dolny róg i przesuń (Działa tylko w przeglądarce Google Chrome:)";
  20. echo "<input type='submit' value='Zapisz modyfikacje tekstu'>";
  21. echo "<div id='wroc'><a href='index.php?akcja=zalogowano'>Powrót do strony głównej Panelu</a></div>";
  22. }
  23.  
  24.  
  25.  
  26. ?>

peter13135
skoro ten błąd jest w 38 linii, to pewnie powyższy plik includujesz do innego - może w nim coś wyświetlasz przed inkludowaniem ?
bezimienny997
Nie. nie.
  1.  
  2.  
  3.  
  4.  
  5.  
  6.  
  7.  
  8.  
  9.  
  10. <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN">
  11. <HTML>
  12. <HEAD>
  13. <META name="author" content="Kamil Oremek">
  14. <META http-equiv="reply-to" content="kamiloremek234@gmail.com">
  15. <META name="description" content="styl, meble, brzeg, stylbrzeg, tanie meble, meble brzeg, fajne meble, meble w brzegu, stylowe meble, brzeg tanie meble, meble salon, meble kuchnia, kanapy, sofy, na wymiar, brzeg meble na wymiar, brzeskie meble, meble w brzegu, tanie meble styl, jarstol, bimak, doktór, drewmix, arco,">
  16. <META http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
  17. <META http-equiv="content-language" content="pl">
  18. <META name="robots" content="ALL">
  19. <META name="distribution" content="GLOBAL">
  20. <META name="generator" content="E-Net">
  21. <META name="copyright" content="Urszula Wróbel">
  22. <link rel="Stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
  23. <TITLE>Brzeg Styl - salon meblowy</TITLE>
  24. </HEAD>
  25. <BODY>
  26. <DIV id="container">
  27. <DIV id="top"> </DIV>
  28. <DIV id="top1"> </DIV>
  29. <a href="../index.php" class="onas:hover"><DIV id="onas"></DIV></a>
  30. <a href="../oferta.php" class="oferta:hover"><DIV id="oferta"></DIV> </a>
  31. <a href="../kontakt.php" class="kontakt:hover"><DIV id="kontakt"></DIV> </a>
  32. <a href="../mapa.php" class="mapa:hover"><DIV id="mapa"></DIV> </a>
  33. <DIV id="witamy"><DIV id="witamy_naglowek">Witaj!</DIV><BR><DIV id="witamy_tekst">Posiadamy szeroki asortyment mebli, więcej informacji w dziale oferta. Zapraszamy do oglądania.</DIV></DIV>
  34. <DIV id="witamy2"><DIV id="witamy_naglowek1">Transport!</DIV><BR><DIV id="witamy_tekst1">Oferujemy transport do każdego miejsca zamieszkania klienta.Aby dowiedzieć się więcej zadzwoń.</DIV></DIV>
  35. <DIV id="witamy3"><DIV id="witamy_naglowek2">Wymiar!</DIV><BR><DIV id="witamy_tekst2">Każdy z przedstawionych na stronie przedmiotów tworzony jest pod państwa wymiar. Aby dowiedzieć się więcej zadzwoń.</DIV></DIV>
  36. <DIV id="witamy4"><DIV id="witamy_naglowek3">Zapraszamy!</DIV><BR><DIV id="witamy_tekst3">W celu zakupów w naszym sklepie prosimy o kontakt, więcej informacji znajdą Państwo w dziale “kontakt”.</DIV></DIV>
  37. <DIV id="tlo"><DIV id="tekst">
  38. <?php
  39.  
  40. require 'config.php';
  41.  
  42.  
  43.  
  44. if($_SESSION['zalogowano'] == 1) {
  45.  
  46. $query = mysql_query("select * from news WHERE id = 1 ");
  47. while($rekord = mysql_fetch_array($query))
  48. {
  49. $ej = "$rekord[2]";
  50. }
  51.  
  52. echo "<form action='gotowe.php' method='post'>";
  53. echo "Tutaj możesz edytować treść strony na głównej stronie (O nas)";
  54. echo "<br>Poniżej znajduje się treść tej podstrony, jeśli chcesz coś zmienić zrób to, a następnie kliknij \"Zapisz\". Zmiany pojawią się od razu!;)";
  55. echo " <br><textarea rows=\"25\" name=\"tresc\" cols=\"100\">$ej</textarea> ";
  56. echo "<br>Aby zmienić rozmiar okna z tekstem, złap prawy dolny róg i przesuń (Działa tylko w przeglądarce Google Chrome:)";
  57. echo "<input type='submit' value='Zapisz modyfikacje tekstu'>";
  58. echo "<div id='wroc'><a href='index.php?akcja=zalogowano'>Powrót do strony głównej Panelu</a></div>";
  59. }
  60.  
  61.  
  62.  
  63. ?>
  64.  
  65. </DIV></DIV>
  66. <DIV id="stopka"><DIV id="stopka_tekst">All Rights Reserved Copyright 2011 Design & Code : conix</DIV></DIV>
  67. </DIV>
  68.  
  69.  
  70.  
  71.  
  72.  
  73.  
  74.  
  75.  
  76.  
  77. </BODY>
  78. </HTML>

To jest całość, jak widać tylko config.php includuje, a tam wiadomo ze po prostu laczy z baza.

wookieb
Zamykam. Temat omawiamy miliony razy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.