Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX][SQL][CSS]Potrzebuję kilku porad.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Potar
Moja strona tylko do testów: http://ppnr5.zxy.me/test/
Jak w temacie potrzebuję kilka porad, linków bądź przykładów na temat:

1. CSS - Najważniejsze
-Obecnie muszę sam dozować gdzie ma się znajdować dany tekst <br><br><br> etc. a chcę aby było tak jak teraz zrobiłem <br-ami> tylko że jak coś dopiszę aby nie schodziło w dół.
-Ścieżkę footer chcę aby była 10x px nad dołem background image.
-Aby zdjęcie samo się rozszerzało względem ekranu użytkownika (bądź zastosowanie że jak ktoś ma 800x600 to odpali bg1 a jak ktoś 1280x1024 to bg2 itp.)

2. SQL - Ten punkt niekoniecznie gdyż w miare już ogarniam bazy etc. ważne jak zapisać kogoś adres IP do bazy wraz z emailem
Ma to być podanie adresu email oraz zgody do newsletera.
-Chcę dodać krótki wpis do bazy danych w którym będzie do dodania 2 czynności (email i ip).
-Baze mam już zalożoną, ale nie wiem co importować do bazy by utworzyło dane tabele.
-Przy kliknięciu Send automatycznie mi zapisze email i ip.

3.Ajax - Ważne
Chcę aby przy wpisywaniu adresu email do ramki, nad inputem pojawiał się automatycznie napis czy poprawny email x@x.x , czy ktoś już taki podał etc.
Oraz przy wysłaniu aby się pokazało pod nad inputem że z powodzeniem dodano Twój adres mailowy.

Wiem że to dużo ale licze na waszą pomoc.
zbig
Witam !

To moze daj twoj temat do gieldy ofert wink.gif

Pozdrawiam
Potar
To chyba będę musiał tak zrobić, gdyż bez interesownie to nikt nie pomoże ;p
Rid
Bezinteresownie,to może ktoś Panu pomóc,a nie odwalić całą robotę.
Potar
Więc proszę o pomoc w CSS smile.gif
To myślę że ktoś mi pomoże.

Co do dostosowania to zastosowałem/

Kod
    * {
    margin: 0;
    }
    html, body {
    background:#3f4b57 url("bg.jpeg") no-repeat;
    height: 100%;
    width: 100%;

}
    .wrapper {
    min-height: 100%;
    height: auto !important;
    height: 100%;
    margin: 0 auto -4em;
    }
    .footer {
    top: 90%;
    }

I to w miare dobrze działa gdyż jak ktoś mia 1280x1024 nie pokazuje mu całego loga tylko tyle ile może a ktoś kto ma 1600x1050 to widzi normalnie całe.
Chodzi mi najważniejsze jak zrobić aby zaczęło się pisać dopiero po napisie głównym na stronie bez przestawiania <br><br> oraz footer bo coś mi nie działa aby był tak jak jest background to z 10px nad końcem a nie także robiony <br><br>.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.