Witam
Moi drodzy potrzebuję wykonać w serwisie opcje tworzenia oraz logowania do serwisu za pomocą facebook-a oraz google. Generalnie wcześniej tego nie robilem i potrzebuję naprowadzenia czego właściwie szukać i gdzie, może ewentualnie jakieś przykłady. Na stronie developerskiej facebook-a widzę różne metody i możliwości ale nie wiem szczerze mówiąc którą dokładnie wykorzystać. Podobnie jeśli chodzi o google accounts. Druga sprawa jak zazwyczaj wygląda cała procedura w kwestii zakładania i późniejszego logowania do serwisu.
Zakładam konto w serwisie w oparciu o dane z facebooka. Te dane są zapisywane w bazie serwisu i jest tworzone konto. Ale jak sądzę żadne dane dotyczące hasła z facebook-a ciągnięcie nie są, czy tak ? W takim wypadku zalogować się do serwisu moge tylko jeśli jestem zalogowany do facebooka, bo przecież hasła w moim serwisie ustalonego nie mam. Po usunięciu konta z facebook-a nie będę się w takim razie mógł zalogować do serwisu. Czy ewentualnie jets jakiś sposób aby móc logować się do serwisu normalnie podając potem login i hasło.
Będę wdzięczny za wszelkie info i podpowiedzi.
Pozdrawiam