Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Rejestracja oraz logowanie za pomoca facebook-a oraz google
Forum PHP.pl > Forum > PHP
jajcarzd1
Witam

Moi drodzy potrzebuję wykonać w serwisie opcje tworzenia oraz logowania do serwisu za pomocą facebook-a oraz google. Generalnie wcześniej tego nie robilem i potrzebuję naprowadzenia czego właściwie szukać i gdzie, może ewentualnie jakieś przykłady. Na stronie developerskiej facebook-a widzę różne metody i możliwości ale nie wiem szczerze mówiąc którą dokładnie wykorzystać. Podobnie jeśli chodzi o google accounts. Druga sprawa jak zazwyczaj wygląda cała procedura w kwestii zakładania i późniejszego logowania do serwisu.

Zakładam konto w serwisie w oparciu o dane z facebooka. Te dane są zapisywane w bazie serwisu i jest tworzone konto. Ale jak sądzę żadne dane dotyczące hasła z facebook-a ciągnięcie nie są, czy tak ? W takim wypadku zalogować się do serwisu moge tylko jeśli jestem zalogowany do facebooka, bo przecież hasła w moim serwisie ustalonego nie mam. Po usunięciu konta z facebook-a nie będę się w takim razie mógł zalogować do serwisu. Czy ewentualnie jets jakiś sposób aby móc logować się do serwisu normalnie podając potem login i hasło.

Będę wdzięczny za wszelkie info i podpowiedzi.
Pozdrawiam
drozdii07
blog.weeby.pl/logowanie-na-stronie-za-pomoca-facebook-connect/
Powinno pomoc smile.gif
jajcarzd1
Dzięki za wskazówkę. Tylko w jaki sposób mogę dodać aplikację na swym koncie nie weryfikując konta w oparciu o kartę kredytową ? Bo sms to chyba fikcja bo nigdy i tak do mnie nie dotrze.
melkorm
Dochodzą SMS'y najlepiej plus / era ( ze znajomych wszystkim doszło, rejestrowałem zresztą aplikację na telefon kumpla (plus) i też działało od razu) ,a do play'a miałem problemy.
drozdii07
Ja mam 36.6(plus na karte) i wszystkie smsy dochodza bez problemu
jajcarzd1
No ja mam playa i jakoś nic nie doszło, no ale wpisałem nr karty płatniczej z inteligo i przyjęło smile.gif

A macie może jakiś przykład związany z google accounts ?

No i jak tam nic ciekawego nikt nie podpowie w sprawie google
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.