Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Jak otworzyć w przeglądarce plik.php?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
agentt5
Witam,
nie dawno zacząłem się uczyć PHP.Niestety nie mogę otworzyć pliku w przeglądarce.Kolega mi mówił na początku,żebym ściągnął jakiś xampp a następnie wszedł w folder htdocs i stworzył plik php.Zrobiłem tak i nic.Jeszcze kazał mi w panelu sterowania[głowy nie dam] uruchomić apacha[jakoś tak] i znowu nic.Jak coś to otwierałem tak plik w przeglądarce:localhost/plik.php
Jak otwierałem normalnie [2 razy kliknąć] to otwierała mi się moja aptana studio w której pisze.
Co zrobić?Mój kolega tez nie wie i poradził mi,żebym napisał tutaj o moim problemie.
a i jak coś mam viste.
Kshyhoo
Musisz mieć zainstalowany serwer, polecam Ci paczkę z łopatologiczną instalacją...
agentt5
Mam zainstalowany ;P
Na pewno
peter13135
a uruchomiony jest ?
IceManSpy
I czy ten plik php, jest w odpowiednim folderze? (jak w xampp htdocs).
lobopol
a co się wyświetla po wpisaniu w przeglądarkę localhost
agentt5
tak jest uruchomiony,a jeśli mi nie wierzycie mogę nawet dać screena...
A co pisze jak wpisze localhost?
"Strona internetowa jest niedostępna"
lobopol
Czyli nie masz uruchomionego, albo źle zainstalowałeś bądź zmieniłeś.
agentt5
a co/jak mam uruchomic?>
peter13135
wejdź sobie do folderu xampp i tam powinieneś mieć plik xampp_start.exe. Odpal go (klikasz 2 razy na ikonkę...) i potem kliknij przycisk apache oraz mysl
lobopol
http://www.apachefriends.org/en/xampp-windows.html wykonaj wszystko od początku
agentt5
a,juz instaluje tylko
server name
administrator e-mail adres
apache htt port

czyli mam w tym porcie zostawic 80 i przepisac to co jest obok?
lobopol
Po instalacji odpalasz xamppa http://www.apachefriends.org/images/5600.jpg i tu przy apache/mysql naciskasz start i koniec
agentt5
dokładnie tak zrobilem i nic...
nawet moj starszy brat przyszedl i nie wie dlaczego,tak sie dzieje,a on to jest dobrym programista..l
CuteOne
napisz pomoge ci przez TV

gg: 4176892
Kshyhoo
Odinstaluj i zainstaluj ponownie, czasem to pomaga. Po za tym, możesz podejrzeć w Managerze Zadań, czy serwer jest uruchomiony...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.