Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Ilosc linijek proporcjonalna do bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Konop857
Witam
Szukałem i znaleść nie moge więc postanowiłem napisać tutaj.
Mógłbymi ktoś wytłumaczyć jak zrobić taki bajer:
W bazie danych jest 8 linijek (8 użytkowników,lub cokolwiek innego) więc na stronie wyświetli się opis każdego z 8 użytkowników bez mojej ingerencji.
Umiem zrobić żeby pokazywało opis 1 a nawet tych 8,lecz jak to zrobić że gdy zarejestruje się kolejny pachoł np dziewiąty to go automatycznie też opisuje i na stronie pojawia się dziewiąta linijka

Prosze o pomoc i pozdrawiam
morbic
Próbowałem wejść do Twojego umysłu, ale Twojego kodu nie udało mi się wykraść. wstydnis.gif

Mógłbyś wrzucić? oneeyedsmiley02.png
maniekas
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem o co Ci chodzi, ale...

dajesz w zapytaniu np:
Kod
$query = 'SELECT * FROM nazwa tabeli' a potem:
$result = mysql_query($query)
while ($row = mysql_fetch_array($result))

i to wyciąga Ci wszystkie rekordy z bazy...
Konop857
Do autora pierwszego postu
<?php
you are fool
?>
do postu nademna
mógłbyś mi go trochę rozjasnic bo nie bardzo rozumiem
roghatt
może pokaż w końcu swój kod, bo niestety ludzie nie są wróżkami i nie widzą jak to masz obecnie robione.
erix
LIMIT?
Cysiaczek
Cytat
Do autora pierwszego postu
<?php
you are fool
?>

Do autora powyższych słów:
  1. print 'Naucz się zadawać pytania i czytać ze zrozumieniem. Ja też nie wiem o co Tobie chodzi.';
Konop857
nie mam swojego kodu dlatego proszę o wytłumaczenie a nie kod
jeżeli to wam pomoże to chcem zrobić coś w rodzaju rankingu dlatego potrzebuje wiedzy jak to zrobić aby automatycznie pokazało wszystkich użytkowników,oraz niektóre nie wszystkie ich dane z bazy danych
roghatt
to już kolega maniekas Ci napisał odpowiedź
Konop857
Podstawy w php znam ale nie aż tak dobrze żeby zrozumieć ten kod a tymbardziej go zastosować
peter13135
w takim razie czego oczekujesz ?
Kod który dostałeś, robi to co oczekujesz. Trochę go rozbuduje, to może teraz załapiesz

1. $query = 'SELECT * FROM nazwa tabeli';// a potem:
  2. $result = mysql_query($query)
  3. while ($row = mysql_fetch_assoc($result))
  4. {
  5. echo $row['id'] . ' ' . $['login'] . ' ' . $row['email'] . '<br />' ;
  6. }

jak będziesz miał 2 wpisy w bazie ,to wyswietli Ci w wiersze typu
1 stasiek stasiek@wc.pl
2 mietek mietek@wupe.pl

jak 3 wiersze, to wyświetli 3 wiersze itd.

Poza tym, Ci co tutaj piszą chcą Ci pomóc. Jednym to lepiej wychodzi, innym gorzej ale chcą pomóc. Dlatego proponuję zachować dla nich trochę uprzejmości, tymbardziej, że odpowiedzi jakie dostałeś były bardzo na miejscu.
thek
Przecież to co Ci napisano to są podstawy! 2 banalne funkcje do obsługi bazy + pętla + najprostsze zapytanie. Po sugestii, że jednak przydało by się coś więcej od Ciebie samego wylatujesz z durniami ( inna sprawa, że jeszcze z błędem ) i dodatkowo widać, że od siebie jednak nic to myślę, że 10% da Ci nieco pomyśleć czy jest sens takiego podejścia na tym forum.

Byłbym zapomniał... Temat też zamykam bo nie widać chęci zaangażowania do tego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.