mam pod obrazkiem pole checkbox
po zaznaczeniu lub odznaczeniu tego pola chce aby sie cos zmienialo..
>założenia sa takie:
nie wiem :z góry ile obrazków bedzie -> tak wiec checkboxy powinny trafic chyba do tablicy..
a pozniej chce sprawdzic ktory obrazek mial zaznaczony ten checkbox.. _> i nie do końca wiem jak to zrobic aby napewno bylo dobrze..
narazie wykompinowalem cos takiego _ ale mysle ze to nie jest najlepsze rozwiązanie:
pobieranie obzakow i checkboxów
$i=0; foreach ($table_photos as $row) { $i++; ?> <?php
pobieranie danych z $_POST
i aktualizacja danych
$get=new data(); $connect=$get->connect_bd(); //na poczatku aktualizuje wszystkie zdjecia o podanym numerze artykulu na visibility = 0 $sql="update images set visibility='0' where id_ob='".$array['object']."'"; $result=$connect->query($sql); //a teraz zmieniam visibility obrazkow ktore mialy zaznaczony checkbox foreach ($_POST as $klucz => $wartosc){ $sql="update images set visibility='1' where id_img='".$wartosc."'"; $result=$connect->query($sql); }
konktretnie chce uzykac taki efekt ze
po zazaznaczeniu checkboxa nie bedzie pokazywalo obrazkow..
ale chce aby byla takze mozliwosc odznaczenia checkboxow -> wiec na poczatku musialem wszystkie obrazy z danego "artykulu" zaktualizowac na wartosc podstawowa.
no i tu sie jeszcze boje o tego $_post - czy to aby nie za bardzo lekko sobie to obralem..
jak bo bardziej sprecyzowac -> zeby skrypt pobieral wszystkie aktywne checkboxy photo_$i
jakieś rady?