Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] Edytor wysywig
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dstp
Zainstalowałem edytor tiny_mce, niby wszystko dziala, edytor polaczony z baza danych mysql, wyswietlanie dziala itd, ale jak dodaje tekst do edytora to mam np. cos takiego:
  1. tekst
  2.  
  3.  
  4. tekst
  5.  
  6.  
  7. tekst

chodzi mi o entery... niby dam jeden enter, a na stronie widac 2 albo 3, w zrodle strony sprawdzalem i zamiast <br /> daje <p></p>... zainstalowalem jeszcze raz edytor i to samo jest, edytor sciagany z oficjalnej strony...

probowalem w css do <p> ustawic line-height ale to tez nie pomaga...

w zrodle strony wyglada to tak:
  1. <p>test</p>
  2. <p>test</p>
  3. <p>test</p>

chyba, ze ktos zna jakis fajny, dzialajacy edytor wysiwyg z mozliwoscia uploadu zdjec z komputera to prosze o link
nesq
Nigdy nie korzystałem z edytora, ale na logike możesz ustawić w CSS ujemny margines do góry dla p, np. p { margin-top: -10px; }
mortus
Nową linię w TinyMCE podobnie jak i w FCKEditor wstawiamy poprzez naciśnięcie klawiszy Shift i Enter. Najprawdopodobniej można to zmienić, ale nie próbowałem.
dstp
kurde a ja tyle sie meczylem z tym... a wie ktos jak to ustawic na enter?
mortus
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. tinyMCE.init({
  2. forced_root_block : false,
  3. force_br_newlines : true,
  4. force_p_newlines : false
  5. });
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext

(źródło)

Do źródła warto zajrzeć, bo podają konkretne argumenty za tym, aby nie używać znacznika <br />.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.