mam problem z dodawaniem dużych liczb.
Gdy dodaje z bazy produkty w cenie np. 599.00 i 599.00 to mi liczy sume i jest dobrze,
ale jeśli wybiorę produkt ponad 1000.00 to już nie działa i wyświetla np. 1,00 lub 2,00
W bazie zmieniłem format kwoty na decimal(7,2)
fragment kodu:
<?php $total = 0; $prod = "SELECT * FROM produkty " . "WHERE produkty_id='$tymczasowa_prod_id'"; echo "<td> <form method=\"POST\" action=\"modcart.php?action=change\"> <input type=\"hidden\" name=\"modified_hidden\" value=\"$tymczasowa_ukryty\"> <input type=\"text\" name=\"modified_quan\" size=\"2\" value=\"$tymczasowa_ilosc\">"; // oblicz łączną cenę za produkt echo "<input type=\"submit\" name=\"Submit\" value=\"Zmień liczbę sztuk\"> </form></td>"; echo "<form method=\"POST\" action=\"modcart.php?action=delete\"> <input type=\"hidden\" name=\"modified_hidden\" value=\"$tymczasowa_ukryty\">"; echo "<input type=\"submit\" name=\"Submit\" value=\"Usuń produkt\"> </form></td>"; // dodaj ceny łączne poszczególnych produktów $total = $extprice + $total; } ?> <tr> <td colspan="4" align="right"> Całkowita kwota:</td>
czy to wina bazy czy w kodzie PHP zmienna $total nie może poradzić sobie z liczbami powyżej 1000.00
Próbowałem też z
&total = bcadd($extprice, $total);
ale nie pomogło
Gdy zmienna $extprice jest mniejsza od 1000.00 to wszystko działa i
wynik w zmiennej $total jest wyświetlany dobrze,
A gdy zmienna $extprice jest większa od 1000.00 to $total nie dodaje