Witam,
Zakładam portal internetowy jest kilka kwestii w których potrzebuje waszej pomocy, mianowicie po pierwsze chciałbym się dowiedzieć jak przelicza się przepustowość łącza na osoby tzn. Jakie go łącza będę potrzebował np dla 100 osób korzystających z portalu naraz, jakiego dla 1000 a jakiego dla 10000, i czy takie łącze poradzi sobie z setką użytkowników naraz i tysiącem odwiedzających w ciągu godziny. Szukałem już dość długo jak się to przelicza ale bezskutecznie, a sam mam dość ograniczona wiedzę w tym zakresie.
Druga sprawa tyczy się bazy danych ponieważ portal będzie zawierał wyszukiwarkę jak np na Naszej Klasie : województwo, miasto, szkoła itp. Jaką bazę danych polecacie, która będzie można w późniejszym czasie rozbudować jeśli miała by zajść taka potrzeba, taka która można poszerzyć i ewentualnie lekko przebudować w grę wliczam płatne(w późniejszym czasie).
Czy ktoś z was orientuje się czy są jakieś darmowe mapy typu : Google Maps, Zoomi itp. które można na swoim portalu załączyć do wyszukiwarki bądź ewentualnie jakie wiążą się z tym opłaty?
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
PS Temat zamieszczam tutaj ponieważ tak poradził mi jeden z moderatorów.
Pozdrawiam Araevin.