Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przepustowość łącza dla portalu społecznośćiowego i kilka innych kwestii.
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Araevin
Witam,

Zakładam portal internetowy jest kilka kwestii w których potrzebuje waszej pomocy, mianowicie po pierwsze chciałbym się dowiedzieć jak przelicza się przepustowość łącza na osoby tzn. Jakie go łącza będę potrzebował np dla 100 osób korzystających z portalu naraz, jakiego dla 1000 a jakiego dla 10000, i czy takie łącze poradzi sobie z setką użytkowników naraz i tysiącem odwiedzających w ciągu godziny. Szukałem już dość długo jak się to przelicza ale bezskutecznie, a sam mam dość ograniczona wiedzę w tym zakresie.

Druga sprawa tyczy się bazy danych ponieważ portal będzie zawierał wyszukiwarkę jak np na Naszej Klasie : województwo, miasto, szkoła itp. Jaką bazę danych polecacie, która będzie można w późniejszym czasie rozbudować jeśli miała by zajść taka potrzeba, taka która można poszerzyć i ewentualnie lekko przebudować w grę wliczam płatne(w późniejszym czasie).

Czy ktoś z was orientuje się czy są jakieś darmowe mapy typu : Google Maps, Zoomi itp. które można na swoim portalu załączyć do wyszukiwarki bądź ewentualnie jakie wiążą się z tym opłaty?

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

PS Temat zamieszczam tutaj ponieważ tak poradził mi jeden z moderatorów.

Pozdrawiam Araevin.
IceManSpy
1. Zależy co będziesz robił na stronie. Jak często trzeba będzie odpowiadać na żądania, jaka waga strony. Nie można tego podzielić na użytkowników. Musisz testować i sam sprawdzać wydajność aplikacji.
2. Zależy jaki masz budżet. Od MySQL, przez PostgreSQL kończąc na Oracle'u smile.gif
3. Google maps możesz sobie używać za free.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.