Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wczytywanie tekstu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kylu31
Hmm teraz robię skrypty na moje forum do gry i nigdy mi to nie było potrzebne lecz teraz chciałbym zrobić ankiete i moje pytenie jest takie ,że chciałem dodać w bazie mysql tabele zaglosowali i dać tam nicki oddzielone przecinkami np. kylu31,kylu32,kylu33 i moje pytanie o kod taki ,że jak bym wczytaj je za pomocą php to by usuwało przecinki i sprawdzało przy głosowaniu czy już ten użytkownik. a prościej :

Potrzebuje kody aby odkodowywał kod z nick,nick,nick na nicki bez przecinków i sprawdzał jak ktos kliknie czy on juz nie głosował haha.gif

PS. Nie umiem tłumaczyć ;D
Smertius
Już samo założenie jest złe, skoro masz tabelę w której przetrzymujesz loginy osób które zagłosował to dlaczego nie trzymać każdego loginu w osobnym rekordzie tylko kombinujesz jak koń po górę z pustym wozem wink.gif

Struktura tabeli mogła by wyglądać np tak:
-ID
-Login użytkownika
-ID ankiety

I w taki wypadku bez problemu sprawdzasz jednym zapytaniem do bazy czy użytkownik już głosował, ewentualnie pobierasz sobie wszystkich głosujących w danej ankiecie.

kylu31
no w sumie tak mam zrobione forum haha.gif nawet o tym nie pomyślałem aby to zastosować w moich ankietach dzieki ^^
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.