Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: System logowania
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Robert007
Witam.

Chciałbym zrobić system logowania w taki sposób, że jeżeli jestem zalogowany na domena.pl to jeżeli przejdę do strony subdomena.domena.pl to jestem nadal zalogowany. Ale taki system musi być bezpieczny by nie szło się włamać na konto jeżeli jest w subdomenie. Oczywiście logowanie (podawanie danych logowania) jest na domena.pl czyli na głównej domenie.

Widziałem że to jest możliwe, ponieważ po kliknięciu na link/submit do przejścia do strony, byłem zalogowany na subdomenie. Gdy bezpośrednio wszedłem na subdomenie byłem wylogowany i przekierowało mnie na domenę główną.

Jak takie coś zrobić? Jakieś rady?
CuteOne
poczytaj o cookie i jego opcjach
Robert007
Właśnie patrzałem na cookie ale dokładnie nie byłem pewien czy o to chodzi. Znaczy jak zastosować czy dla nazwy subdomeny. Teraz jednak już wiem że starczy zrobić jak w manualu i jest dla wszystkich subdomen smile.gif
Kod
setcookie ("TestCookie", "", time() - 3600, "/~rasmus/", ".example.com", 1);

Tutaj ta jedynka co oznacza?
Podana ścieżka: /~rasmus/ - tylko tam czyta te cookie?

Edit:

Nie będzie lepsze rozwiązanie użycie: http://pl.php.net/manual/en/function.sessi...okie-params.php questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.