Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Multikonto
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Dominator
Witajcie, mam problem polegający na tworzeniu multikont a raczej na tym że jeśli ktoś się zarejestrował no i rejestruje się drugi raz z tego samego IP to ma bana, problem w tym że usunąłem wszystkie rekordy w MySQL i dalej wywala że robię multikonto, co jest źle ?

1. if($emi['ip'] == $ip)
  2. {
  3. $ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
  4. echo "Wykryto tworzenie multikonta ! Twoje dotychczasowe konto zostało zbanowane.<br><br>";
  5. $updatee = mysql_query("UPDATE array SET ban='1' WHERE ip='$ip'");
  6.  
  7. $blad++;
  8. }
Sephirus
Szczerze - to może być wszystko smile.gif

pokaż więcej kodu - skąd masz zmienne $ip i $emi['ip'] w warunku? Jak się tworzą?
Dominator
Edit: poradziłem sobie wink.gif
Kshyhoo
To wrzuć rozwiązanie, może kiedyś się komuś przyda...
Dominator
Sory, miałem obiad, po ponownym sprawdzeniu kodu - użytkownik rejestrując się z tego samego IP drugi raz rejestruje nie wywalając ze robi multi ...
emajl22
pokaz wiecej kodu

a tak w ciemno to sprobuj
$ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];

dac przed warunkiem
Dominator
  1. $login = htmlspecialchars(stripslashes(strip_tags(trim($_POST['login']))), ENT_QUOTES);
  2. $password = $_POST['password'];
  3. $password2 = $_POST['password2'];
  4. $pass = sha1($password);
  5. $email = htmlspecialchars(stripslashes(strip_tags(trim($_POST['email']))), ENT_QUOTES);
  6. $email_c = substr_count($email, '@');
  7. $email_d = substr_count($email, '.');
  8. $ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
  9. $ip = htmlspecialchars(stripslashes(strip_tags(trim($_POST['ip']))), ENT_QUOTES); // po usunieciu jest tak ze jak sie rejestruje drugi raz z tego samego ip to nie wywala, a jak bedzie tak jak jest (czyli ze jest w kodzie) to za kazdym razem wywala
  10. $em = mysql_query("SELECT * FROM array WHERE email='$ip'") or die (mysql_error());
  11. $emi = mysql_fetch_assoc($em);
  12. $log = mysql_query("SELECT * FROM array WHERE login='$login'") or die (mysql_error());
  13. $logi = mysql_fetch_assoc($log);
  14. $em = mysql_query("SELECT * FROM array WHERE email='$email'") or die (mysql_error());
  15. $emi = mysql_fetch_assoc($em);
  16. $blad=0;
peter13135
  1. $ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
  2. $ip = htmlspecialchars(stripslashes(strip_tags(trim($_POST['ip']))), ENT_QUOTES);

a) Jaki jest sens tego, by nadawać jakąś wartość zmiennej, by następnie przypisać do niej inną wartość, nie wykorzystując nigdzie tej pierwszej wartości ?
cool.gif Jak wywnioskowałem z tematu, chcesz zablokować możliwość rejestracji użytkownikowi więcej niż jednego konta z jednego IP. Teraz to wygląda tak, jakby to user sam sobie wybierał adres IP z jakiego korzysta.

1. WHERE email='$ip'"

Stary... ale głupoty piszesz.
Fifi209
Poza tym jestem ciekawy co z użytkownikami sieci np. osiedlowych czy firmowych, gdzie wychodzi jedno ip a komputerów mogą być setki? Choćby akademik...?
Kshyhoo
Temat jest oklepany, wystarczy poszukać. Trzeba rejestrować wszystkie parametry, jakie są dostępne (a i tak nie ma pewności, że ktoś nie założy multikonta - byłem adminem w niejednej grze... ludzie są pomysłowi).
Fifi209
@up
Pierwsze lepsze proxy i po sprawie.
Atomic_Cookie`
$ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
Powinieneś to dać przed ifem, tak btw co jak ktoś ma osiedlówke / trafi to samo ip z neo?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.