Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co zamiast folderów
Forum PHP.pl > Forum > PHP
IIFF
Szukałem, właściwie na tyle ile mogłem, no bo co wpisać w google?

Chcę by każdy produkt miał osobną podstronę mojadomena.pl/produkt1, mojadomena.pl/produkt2, mam ich bardzo dużo, ale nie mam czasu na tworzenie każdego na ftp i władowywaniu tam dla każdego innego pliku index.php.

Później chciałbym by dało się z tego zrobić subdomenę gdy wypadnie taka koniecnzość.

Jak załatwić to by rekord name w tabeli produkty tworzył subdomenę, lub wirtualny (lub poprostu, ałtomatycnzie dodawany był takowy, przez np jakiś skrypt) folder na ftp.

Wiem że to być może duże wyzwanie(być może się mylę i ktoś już to opanował), ale proszę o możliwie najbardziej pomocną radę smile.gif .
nospor
Cytat
Chcę by każdy produkt miał osobną podstronę mojadomena.pl/produkt1, mojadomena.pl/produkt2, mam ich bardzo dużo, ale nie mam czasu na tworzenie każdego na ftp i władowywaniu tam dla każdego innego pliku index.php.
Przecież to załatwiają "ładne urle". Pełno tego w necie, pełno na forum - poszukaj
IIFF
nospor, czy napewno nie trzeba tam ładować plików php(żadnych?)?
nospor
Gdzie "tam" ? To są wirtualne katalogi, które nie istnieją. Na tym polega magia ładnych urli. Zapoznaj się wpierw z znimi - potem zadawaj pytania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.