Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] problem z klasami i identyfikatorami
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
MFrost
Witajcie

mam problem z przyciskami po lewej stronie (3 kolorowe przyciski, jeden pod drugim)

http://zespolgips.pl/test/index.html

chciałbym by po na np. naciśnięciu któregoś otwierała się nowa podstrona, w tym momencie to nie działa, prawdopodobnie, źle dobrane są zależności w stylu (style.css) między klasą "pagination" a identyfikatorem "baner1, baner2, baner3", ale nie wiem czy dobrze myślę, w każdym razie nie wiem co dalej z tym zrobić, będę wdzięczny za każdą pomoc

pozdrawiam

M.
luck
Moim zdaniem odpowiada za to nie CSS, a Javascript, który przechwytuje kliknięcia w linki i podmienia zdjęcia na środku.
MFrost
tylko, że nawet jak nie naciskam tych przycisków to zdjęcia się zmieniają
Vhaeraun
Jak wyłączysz javascript, to rzeczywiście link, który ma odsyłać do strony z ofertą, odsyła na taką stronę.
Wygląda na to, że nawrzucałeś tyle skryptów .js że albo się między sobą gryzą albo sam się w tym pogubiłeś.
Któryś ze skryptów musi przechwytywać kliknięcia w te linki i zmieniać dla nich akcję.
A to, że zdjęcia się zmieniają to z kolei jakiś slider masz włączony.
Powywalaj niepotrzebne skrypty i zrób to na porządnie to powinno działać.
MFrost
powiem krótko, zmodyfikowałem darmowy skrypt Templatemonster.com pod kątek graficznym, skrypty js zostawiłem tak jak były "fabrycznie", zauważ też, że jak klikniesz ikonkę fb na stronie głównej to ta strona się otwiera, poza tym jak wyłączyłeś skrypty js?
zdjęcia mają się zmieniać
Vhaeraun
Każda przeglądarka ma opcję wyłączenia javascriptu (dla ochrony przed ich szkodliwym działaniem biggrin.gif ).
Pozostawiałeś skrypty, które już były, nawet nie masz pojęcia co robią i się dziwisz ?
Powywalaj je wszystkie (pousuwaj wszystkie <script src=blablabla type="text/javascript"> i zobacz jak będzie działać strona). Podejrzewam że się wszystko posypie, więc możesz próbować usuwać pojedyncze skrypty i patrzyć jak to będzie wyglądało. No innej rady dla Ciebie nie mam, skoro nie wiesz co robią poszczególne skrypty i dlaczego się gryzą ze stroną.
Ikonka do fb może działać, bo w którymś skrypcie może być zablokowane wykonywanie domyślnej akcji dla linków znajdujących się w elemencie "li" albo "div".
luck
Hint: Firefox + rozszerzenie Firebug. Bez tego może Ci życia nie starczyć na szukanie wink.gif
MFrost
mam firebuga, tylko chyba nie umiem jeszcze go do końca obsługiwać, jak za pomocą firebuga wyłączać pojedyncze skrypty?
marekge
Cytat(MFrost @ 8.09.2011, 11:21:12 ) *
mam firebuga, tylko chyba nie umiem jeszcze go do końca obsługiwać, jak za pomocą firebuga wyłączać pojedyncze skrypty?

Na pewno jest lepsze rozwiązanie ale ja bym bo prostu wirtualnie zmienił ścieżkę do skryptu JS czy usunął za pomocą wbudowanego edytora.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.