Chciałbym poznać jak najwięcej adresów artykułów, manuali itp. o pisaniu CMSów, no i przydałyby się jakieś dobre systemy do przeanalizowania.
poszukuję informacji zarówno na podstawowym poziomie (typu różne klasy jakie powinny znaleźć się w dobrym systemie) jak i tych trochę bardziej zaawansowanych (np. MVC)
na wakacje do poczytania chce być dobrze przygotowany
www.phpclasses.org - klasy do używania, wiele ciekawych... Pisząc cmsa musisz mieć pomysł i zdolności by go zrobić. Tylko nie powtarzaj złych pomysłów z innych cmsów ani nie rób kolejnego prostego cmsa Zrób coś charakterystycznego, czego jeszcze nie ma
kicaj
26.06.2004, 22:43:40
Ja proponuje zebys poczytal np. dokumentacje jakiegos dobrego CMS'a. Oczywiscie nie rob znow kolejnego "slabego", takich to juz jest za duzo. Zrob tak jak to mowi Riklaunim, cos nowego, cos co bedzie ciekawe. Dobry CMS powinien byc calkowicie elastyczny, osoba znajac sie na php moze napisac do niego modul, cos jak w php-Nuke tylko bardziej zaawanosywane.
hwao
27.06.2004, 11:19:57
Witam. Ja proponuje sobie wszytko rozpisac przemysalec bo inaczje nic z tego nie bedzie. Sam podchodziłem pare razy do cms'a zamin napisalem cos w miare elastycznego i szybko dzialajacego Im wiecej razy bedziesz pisał tym lepiej poznasz jakich bladow nalezy unikac i co nalezy dac aby calosc była dobra :]
rogrog
27.06.2004, 16:46:23
dzięki za linki i informacje
ogólnie to ma to być praca nastawiona na nauczenie się czegoś nowego - będę się starał napisać coś w miarę porządnego, no ale jak na pierwszą pracę trudno oczekiwać czegoś jak Post-Nuke