bagsiur
13.09.2011, 08:22:33
Witajcie.
Na stronie mam ok 2 tys linków do dokumentów (pisze system DMS). Linki wyświetlane są w formie tabelki wraz z innymi danymi. Po otworzeniu dokumentu i powrocie do strony z linkami chcę uzyskać efekt powrotu do ostatnio podglądanego dokumentu (to miejsce w którym był użytkownik zanim odwiedził dokument). Udaje mi się uzyskać taki efekt za pomocą kotwic. Niestety "zakotwiczone" miejsce, wyświetla się na samej górze strony, co jest dość nieestetyczne...
Moje pytanie brzmi: Czy jest możliwość aby przeglądarka wyświetliła kotwice na środku ekranu? Ewentualnie czy jest jakieś inne łatwiejsze lub gotowe rozwiązanie?
Jeśli coś opisałem niejasno to wybaczcie (zaraz się poprawię)...
ixpack
13.09.2011, 08:30:13
Nie do końca rozumiem...
ALE - spróbuj thickbox jquery
Ja np. wyświetlam listę userów w tabeli sortowanej - każdego usera można "kliknąć" i pojawia się w "okienku" na środku, gdzie ajaxem można edytować dane... I wszystko jest ładnie
bagsiur
15.09.2011, 08:29:54
nie, nie, metoda *box'ów odpada... chodzi mi tylko o powrót, do ostatnio podglądanego fragmentu strony przy cofaniu...
innymi słowy: jak wyśrodkować kotwicę?
To jak z tą moją kotwicą?
mortus
15.09.2011, 08:36:22
Nie ma możliwości wykonania tego w czystym HTML-u. Być może udało by się w JavaScript przy wykorzystaniu obiektu window.location i właściwości hash tego obiektu, ale nie próbowałem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.