Witam
Już na wstępie zaznaczam przeczytałem kilka pomysłów na na rozwiązanie tego problemu (sam zastosowałem sposób na generowaniu pokazywania nowych newsów na podstawie daty ostatniej akcji użytkownika)..
Moje pytanie dotyczy mechanizmu jakiego użyli w phpbb3. Może ktoś wie jak to tam działa. Nie jest sposób o którym pisałem powyżej, z tego co zauważyłem bazuje na dwóch tabelach: phpbb_forum_tracks i phpbb_topic_tracks.. O ile w phpbb_forum_tracks rekordy które tam się pojawiają są dla mnie zrozumiałe (tam pojawiają się rekordy przeczytanych! for, oraz aktualizacja czasu) o tyle nie wiem co ma sie znajdować w phpbb_topic_tracks ;/ Piszę nowe tematy loguję się jako inny użytkownik i widzę na forum że mam oznaczony nieprzeczytany temat lecz phpbb_topic_tracks dalej jest puste... Kiedyś udało się że znalazł się tam jakiś rekord.. tylko teraz nie mogę z powrotem wywołać tego zdarzenia żeby zrozumieć jak to działa..
W sieci znalazłem coś takiego, lecz nie wiele mi to dało : http://wiki.phpbb.com/Table.phpbb_topics_track