Próbuję zaciągnąć dane z xml przy wykorzystaniu simple_xml. Ogólnie wszystko zawsze jest ok, ale dzisiaj natrafiłem na przypadek którego nie wiem jak ugryźć.
<oferta> <id>4KN-BS-403</id> <param nazwa="typlokalu" typ="text">vir_oferta_rodzaj_obiektu_zamek_palac</param> <param nazwa="wojewodztwo" typ="text">LUBELSKIE</param> <param nazwa="powiat" typ="text">opolski</param> <param nazwa="gmina" typ="text">Chodel</param> <param nazwa="miasto" typ="text">Chodel</param> <param nazwa="dzielnica" typ="text">Ratoszyn</param> <param nazwa="powierzchnia" typ="real">712,00</param> <param nazwa="ogrzewanie" typ="text">własne dla budynku</param>
ale niektóre oferty wyglądają tak
<oferta> <id>4KN-MS-288</id> <param nazwa="wojewodztwo" typ="text">LUBELSKIE</param> <param nazwa="powiat" typ="text">Lublin m.</param> <param nazwa="miasto" typ="text">Lublin</param> <param nazwa="dzielnica" typ="text">LSM</param> <param nazwa="powierzchnia" typ="real">72,50</param> <param nazwa="liczbapokoi" typ="int">5</param> <param nazwa="liczbatelefonow" typ="int">1</param> <param nazwa="pietro" typ="int">4</param>
A więc położenie parametrów się zmienia.
$oferta -> param[0]; $oferta -> param[0]["nazwa"];
Tak dostanę się do wartości i nazwy parametru, którą potrzebuje ale na za wiele mi się ona nie przyda, bo układ parametrów się zmienia i nie zawsze jest w tym samym położeniu. Nie wiem jak się dobrać do tych wartości.