Napisałem skrypt, który miał służyć do edytowania poszczególnych rekordów w bazie danych mySQL. Niestety gdzieś zrobiłem błąd i nie potrafie go znaleźć. Skrypt działa ok tylko nie zmienia nic w bazie danych, a zamiast "dodawanie" pokazuje się "error".
<?php $db_name = \"jakastambazadanych\"; $table_name = \"imprezy\"; $id_imprezy[] = $tab['id']; $impreza[] = $tab['impreza']; $klub[] = $tab['klub']; $muza[] = $tab['muza']; $artysci[] = $tab['artysci']; $opis[] = $tab['opis']; $data_imprezy[] = $tab['data_imprezy']; } /////spis imprez if($_GET[edycja]==\"\"){ for($i=0;$i<count($data_imprezy);$i++){ echo $data_imprezy[$i].\" \".$klub[$i].\" - \".$impreza[$i].\" <a href=\"adminedit.php?edycja=$id_imprezy[$i]\\">Edycja</a> <a href='adminedit.php?skasuj=$id_imprezy[$i]'>Skasuj</a><br>\"; } } /////edycja if($_GET[edycja]!=\"\"){ for($i=0;$i<count($impreza);$i++){ if($id_imprezy[$i]==$_GET[edycja]){ echo \"<form action=adminedit.php?action=dodaj method=post><input type=hidden name=id value=\"\".$id_imprezy[$i].\"\">\"; echo \"<td>Data imprezy:</td><td><textarea type=text name=wdata_imprezy>\".$data_imprezy[$i].\"</textarea></td></tr>\"; echo \"<tr><td>Klub:</td><td> <textarea type=text name=wklub>\".$klub[$i].\"</textarea></td></tr>\"; echo \"<tr><td>Nazwa imprezy:</td><td><textarea type=text name=wimpreza>\".$impreza[$i].\"</textarea></td></tr>\"; echo \"<tr><td>Cena:</td><td><textarea type=text name=wmuza>\".$muza[$i].\"</textarea></td></tr>\"; echo \"<tr><td>Kto bedzie gral na imprezie:</td><td><textarea type=text name=wartysci>\".$artysci[$i].\"</textarea></td></tr>\"; echo \"<tr><td>Opis (komentarze):</td><td><textarea type=text name=wopis>\".$opis[$i].\"</textarea></td></tr>\"; }}} if($HTTP_GET_VARS[action]==\"dodaj\") { $did=$HTTP_POST_VARS['id']; $dklub=$HTTP_POST_VARS['wklub']; $dimpreza=$HTTP_POST_VARS['wimpreza']; $ddata_imprezy=$HTTP_POST_VARS['wdata_imprezy']; $dmuza=$HTTP_POST_VARS['wmuza']; $dartysci=$HTTP_POST_VARS['wartysci']; $dopis=$HTTP_POST_VARS['wopis']; $edytujimpreze=\"UPDATE $table_name SET klub='$dklub', data_imprezy='$ddata_imprezy', impreza='$dimpreza', muzyka='$dmuzyka', artysci='$dartysci', opis='$dopis' WHERE id='$did'\"; } ?>
Zdaje mi się, że źle ułożyłem polecenie MySQLa... Proszę o pomoc.