Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z wyświetlaniem tekstu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Forens
Mam taki problem, gdy chce zobaczyć tekst napisany w php to wyświetla mi się tak jak napisałem dopiero gdy wpisze np http://localhost//nowy.php to tekst wyświetla się normalnie, proszę o pomoc
Mackos
Możesz napisać w języku jasnym dla ludzi, o co Ci chodzi?

Z tego co zrozumiałem to chcesz otwierać plik php w przeglądarce za pomocą podwójnego kliknięcia, i dziwisz się że się nie parsuje businesssmiley.png ....
Ruch Radzionków
pokarz co tam masz napisane to ci powiemy co masz nie tak teraz to nic ci nie możemy pomóc
Daiquiri
Cytat(Ruch Radzionków @ 11.10.2011, 09:10:51 ) *
pokarz co tam masz napisane to ci powiemy co masz nie tak teraz to nic ci nie możemy pomóc
Nie sądzę, żeby zawartość pliku w tym przypadku miała jakieś znaczenie smile.gif.

Tak jak napisał już Mackos, php to nie html, który wymaga "tylko" przeglądarki. "Coś" musi ten Twój kod zinterpretować.
Forens
Chodzi mi o to ze gdy otwieram skrypt w przegladarce pod takim adresem file://localhost/E:/servern%20testowy/xampp/htdocs/nowy.php to wyświetla mi się wszystko zaś, gdy wpisuje http://localhost/nowy.php to otwiera mi się prawidłowo, to jest powszechny problem, ale nie moge doszulać się rozwiązania tego problemu;/
Daiquiri
Mam wrażenie, że to już zostało napisane: skrypty php muszą być parsowane, żeby "generować" odpowiednią zawartość. Jeżeli otworzysz plik "ot tak" w przeglądarce, to zobaczysz tylko linijki kodu - ponieważ nie będzie niczego, co mogłoby jego zawartość przetworzyć i wygenerować treści na podstawie jego zawartości. Odwołując się do pliku poprzez adres "localhost", pozwalasz na parsowanie plików, dzięki czemu widzisz wygenerowaną treść, a nie sam kod.
Forens
Aha, to co mam ustawić zeby od razu w wygenerowanej formie mi się ustawiło a nie ręcznie zawsze zmieniać link w adresie??
peter13135
O co Ci chodzi ? Jak to ręcznie ? Jak Ci już wyżej ktoś napisał, aby plik został zinterpretowany to musisz włazić przez localhost i ot cała filozofia. Nie rozumiem, w czym masz problem. Czyży większą trudność sprawiało Ci wchodzenie przez localhost niż przez C:/program files/xampp/htdocs/nowy.php ?
Yhy
Cytat(Forens @ 12.10.2011, 22:41:37 ) *
Aha, to co mam ustawić zeby od razu w wygenerowanej formie mi się ustawiło a nie ręcznie zawsze zmieniać link w adresie??

Nie zrobisz tak, musi być tak jak jest.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.