Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP]js alert i header
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Elber
Witam, mam pytanie, jako że js alert nie działa w momencie gdy jest po nim header('Location: /'); wyczytałem że takie coś działa header('Refresh: 0; URL=index.php'); i faktycznie, najpierw wyskakuje alert a po nim następuj przekierowanie...jednak to przekierowanie czasem zamuli i trzeba poczekać z 2 - 5 sekund ... jest jakiś inny sposób aby to rozwiązać ?
wewior
Może lepiej window.location i setTimeout ?
Elber
Dobrze tylko co jak ktoś będzie miał wyłączoną obsługę JS ? Wiem że wtedy mu się alert nie wyświetli, ale prócz alertu wyświetla się jeszcze zwykły tekst na stronie, pod alertem smile.gif Więc jak ktoś będzie miał wyłączoną obsługę JS to window.location nie zadziała prawda ? A można jakoś sprawdzić czy przeglądarka ma włączone JS i zrobić że jak tak to ma uruchomić window.location a jak nie to header ?
wewior
Tak, ale to musiałbyś zrobić na stronie wcześniej, np jakiś parametr sobie ustawić JS'em (no z 0 na 1) i jeśli będzie przesłane 1 to znaczy że jest JS a jeśli 0 tzn że nie ma.
Jednak tak czy tak możesz wyświetlać link do strony docelowej i wtedy klient i tak przejdzie.
Elber
A jak sprawdzić czy jest włączona obsługa JS ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.