<? //jesli zmienna exe if($exe) { //tylko pliki graficzne { //blok przyczepki do pola imie //przyczepka do pola treść if (strlen($tresc) < 10){$str.=\" - w polu treść zamieść swój opis więcej niż 10 słów<br>\";}//minimum 5 //blok sprawdzania if($str=='') { { $file=\"foto/$file_name\"; $rozmiar=$rozmiar/1000; } else { //przekorocznie romairau pliku echo\"rozmiar pliku przekracza 50 kb\"; } } else { //wyjątki jeśli zmienna ma coś wrzucone czyli gdysą byki $str.=\"<hr/><a href=\"javascript:history.back();\\">popraw</A>\"; echo\"$str\"; } } else { //jeśli podano inny format pliku niż gif albo jpg echo\"zły format pliku\"; } } else { } ?> </html>
skrypt działa na moim kompie apo przeniesienu na serwer wyrzuca błąd
Cytat
Warning: copy(foto/plik.jpg): failed to open stream: Permission denied in /home/public_html/upload/upl.php on line 29
nie wiem na jakim systemie jest postawiony serwer usługodawcy ale jeśli na linuksie to pewnie chodzi o prawa dostępu do plików. Problem w tym, że nie wiem jak te prawa się ustala, proszę o pomoc.
ustawiłem prawa w pajączku do zapisu odczytu i uruchamiania dla wszystkich i dalej to samo