Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: serwer nie wykonuje skryptów
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
cyberbot
Witam:)
Po wpisaniu adresu strony wyświetla się skrypt PHP. Żaden się nie wykonuje... Tak jakby nie rozpoznawało PHP, includowanie nie działa, pojawia się tylko sam kod.
Czy możliwe, że winą są jakieś błędy w kodzie strony?
Czy wina leży po stronie serwera?
Umieściłem stronkę na cba i wszystko śmiga jak powinno:) Serwer jest zagraniczny i dostałem odpowiednie dane do połączenia się z FTP. Używam do tego Total Commandera. Może muszę dodać odpowiednie uprawnienia plikom... Bawiłem się plikiem .htacces, ustawiłem w nim prawa dla plików, ale nie wiem czy w odpowiedni sposób bo na google jest pełno info na temat tego pliku, ale nie koniecznie na ten mój problem. Z umieszczeniem bazy danych nie miałem problemu - dostałem login i hasło do phpmyadmina i bezproblemowo umieściłem creaty i inserty, baza była utworzona.
P.S. na forum znalazłem temat, żeby nie wykupować domen na jakimś serwerze bo widać kod PHP i to jest wina serwera.
Czy to jest jedyna możliwa opcja, że po prostu serwer traktuje wstawki PHP jak tekst?
Help:)
croc
A jakie masz rozszerzenie plików? .php, .php5 czy jeszcze inne?
cyberbot
Pliki mają rozszerzenia *.php
by_ikar
Pokaż co umieściłeś w tym htaccess jeżeli nic tam specjalnego nie dawałeś, spróbuj w nim umieścić coś takiego:

Kod
AddHandler application/x-httpd-php5 .php

I powiedz czy pliki php wtedy się normalnie wykonują. Jeżeli phpmyadmin ci działa, to na serwerze musi być php włączone, tylko może albo ty w htaccess wyłączyłeś php (zmieniłeś rozszerzenie?) albo musisz sam sobie w jakimś tam panelu administracyjnym dodać handler. Generalnie, to co to za serwer? Więcej informacji nam tutaj potrzeba, z fusów raczej nikt tutaj nie potrafi wróżyć smile.gif
cyberbot
A więc tak... smile.gif
Utworzyłem plik .htaccess i skopiowałem do niego: AddHandler application/x-httpd-php5 .php. Plik wrzuciłem za pomocą Total Commandera i jest bez zmian. Widać kod PHP:(
Domena znajduje się na register.it, niestety do panelu kontrolnego nie mogę się zalogować ponieważ nie mam ID i hasła. Posiadam tylko dane dostępu na ftp strony i do bazy.
Link do bazy: www.mysqldb.info/hosting/admin Server: hostingmysql219.register.it
Może nie jest tam w panelu administratora (kontrolnym) domeny włączona obsługa PHP?
Gdyby były potrzebne jeszcze jakieś informacje to dopisze:) Nie wiem co jest dokładnie potrzebne, ponieważ z taką "dziwnąsmile.gif" sytuacją spotykam się pierwszy raz:|
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.