w necie jest 1000 skopiowanych tutoriali z php.net jak połączyć się z serwerem Kerberos itd. Ja chciał bym zapytać jak załadować tą bibliotekę do lokalnego PHP5 na Windows7? Na początek napiszę czego próbowałem:
1. PEAR::Auth()
Wszystko spoko, niestety wywalił się na : "Cannot use Kerberos V authentication, KADM5 extension not loaded!". (Załadowałem Auth.php oraz KADM5.php )
2. Rozszerzenie PECL kadm5
Sciągnąłem kadm5-0.2.3.tgz jednak nie wiem co z nim dalej robić... przeczytałem http://pl.php.net/manual/pl/install.pecl.pear.php gdzie piszą:
$ pecl install extname This will download the source for extname, compile, and install
Niestety dostaję to:
WARNING: channel "pear.php.net" has updated its protocols, use "channel-update p ear.php.net" to update downloading kadm5-0.2.3.tgz ... Starting to download kadm5-0.2.3.tgz (23,090 bytes) ........done: 23,090 bytes 13 source files, building ERROR: The DSP kadm5.dsp does not exist.
pliku kadm5.dsp nigdzie nie ma, szukałem ale nie znalazłem.
Idąc dalej rozpakowałem ten kadm5-0.2.3.tgz jednak już żaden "ekspert" w licznych tutorialach nie wyjaśnił jak to ręcznie skompilować. A podpowiedzi żeby odkomentować bibliotekę w php.ini już mnie w ogóle dobijają... ;]
Czy istnieje w ogóle biblioteka DLL dla tego rozszerzenia!?
Proszę o poważne odpowiedzi, próbowałem wszystkiego co znalazłem w sieci, nie pisze tutaj o wszystkich moich kombinacjach ale proszę darować sobie sarkastyczne pytania

Liczę na pomoc, bo ja tez Wam pomagałem jeśli mogłem,
iwosz.
Nikt nie umie pomóc?

Ok, uproszczę problem... mam serwer IIS oraz Kerberos. W IIS skonfigurowana autentykacja windows. Mam tez aplikacje w PHP, logując się do aplikacji wykonywana jest autentykacja windows po Kerberosie i aplikacja wpuszcza lub nie usera. Tak to powinno przynajmniej wyglądać

Jak PHP ma się "dowiedzieć" że autentykacja przebiegła pomyślnie?