mam kilka problemow
- jak korzystac z wyszukiwarki: wpisuje np newsy i nie wychodzi nic - jakies bledy
- jak dodac wyszukiwarke na strone, ktora bedzie przeszukiwac cala zawartosc serwisu i wypisywac znalezione wartosci:
przyklad:
wpisuje wymiana oleju - znajduje akurat filmik ktory jest zatytulowany "Yamaha XJ - wymiana oleju w lagach." oraz "Yamaha XJ - wymiana oleju w silniku."
klikam na ktorysz linkow i przechodzi do odpowiedniej strony...
- poszukuje jakiegos skryptu, dzieki ktoremu bede mogl dodawac newsy - do bazy danych wskakuje tytul_info tekst_info, data_info, kto_napisal, a na stronie glownej w odpowiednim divie pokazuje sie ostatni wpis, a na boku stronie w innym divie pokazuje sie np 5 ostatnich wpisow - linki?tytuly?
- potrzebuje, poniewaz nie chcialbym tworzyc samodzielnie w przykladowo hmm ked2 plikow z newsami i jakas petla ich odtwarzac, bo np chcialbym dac mozliwosc uzytkownikom wpisywania newsow. na start strony, chce dodac swoje wpisy, wpisy z mozliwoscia komentowania.
do wpisow mozna dodac fotki + opis. kilka zakladek bedzie: zdjecia, filmy, DIY, serwis-opisy.
2 pierwsze wiadomo o co biega, DIY - opis stworzenia urzadzen? wraz z zdjeciami co i jak robic, serwis opisy - jak serwisowac czyli tez zdjecia opisy filmy.
- skracanie newsow na stronie glownej przykladowo do hmm 200 znakow
takze newsy w kazdej kategorii. wychodzi na to ze bedzie to cos w stylu forum, aczkolwiek to nie forum wink.gif
w jednym divie chce tez zaciagac z strony bikepics.com photo of the day, ale to juz wiem jak sobie z tym zaciaganiem poradzic wink.gif mam skrypt napisany w javie wink.gif
za podpowiedzi, linki, pomoc - bede ogromnie wdzieczny...
prosze nie pisac ze nie szukam w google...szukam - tu pytam fachowcow. szybciej dowiem sie tutaj niz z google. tu dostane konkrety - w google wszystko i nic...