Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Obrazek bliżej obiektu.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Visitor
Pmóżcię mi chłopaki bo nie mogę sobie poradzić na prawdę z błahą sprawą.

Jest sobie taki kodzik:
Kod
<!-- IF .postrow.warnings --><dd><!-- BEGIN warnings --><div title="{L_WARNINGS}" style="float:right;margin-left:2px;width:20px;height:20px;line-height:20px;text-align:center;background:url('{T_THEME_PATH}/images/warning_card.gif') no-repeat 50%;cursor:default;">{postrow.warnings.COUNT}</div><!-- END warnings --></dd><!-- ENDIF -->

no za chiny nie mogę go tak wpasować żeby był zaraz koło napisu Ostrzeżenia chodzi o te żółte kartki.
Damonsson
float: right zmień na float: left
Visitor
Tak już robiłem, przesuwa się w lewo, ale wstawia się przed napis Ostrzeżenia, a ma być po napisie.
Damonsson
wywal float całkowicie, daj dipslay: inline;
Visitor
Też nie pomogło. Spadły niżej obrazki, i się rozwaliły.
Damonsson
Pozostała wizyta u wróżki...albo pokaż tę stronę online withstupidsmiley.gif
Damonsson
display: inline-block;
Visitor
No i morda się haha biggrin.gif
Dzięki bardzo.
Przy okazji mam jeszcze jedno pytanie, tez związane z tym samym, a mianowicie, chciałbym zrobić coś na zasadzie tak jak tu na forum jest ten poziom ostrzeżeń, ale żeby było to w takiej małej ramce, obrazki oczywiście mam przygotowane mniejsze, tylko zastanawiam się nad ta rameczką, wiem że w CSS, ale nie wiem jakie będzie najlepsze rozwiązanie do tego.
Damonsson
To tylko taka sztuczka tak naprawdę to:
http://forum.php.pl/style_images/upgrade_ip/warn1.gif
http://forum.php.pl/style_images/upgrade_ip/warn0.gif
itd.
Visitor
O, nawet ciekawsze od tego co ja przygotowałem, tylko jest mały problem, u mnie jak nikt nie ma ostrzeżeń to tego paska, ani napisu "ostrzeżenia" nie ma, trzeba by było coś wymyślić, aby ten pasek (pusty) i napis ostrzeżenia ciągle był widoczny, nawet jak ktoś nie ma warna.
rossecki
yyyy nadaj wszystkim użytkownikom klass warn = 0 i przyporządkowuj w zależności od warn = x obrazek O.o
Visitor
łatwo napisać biggrin.gif
aż taki to zaawansowany w tym nie jestem, musiałbym wiedzieć gdzie smile.gif
Bo dodatkowo byłoby trzeba zmienić tak żeby każdy warn był innym obrazkiem, a na razie jest tak że każdy warn to po prostu ten sam obrazek, tyle że pomnożony
Tzn. zrobić tak że 1 warn obrazek nr. 1
2 warny obrazek nr1. się usuwa i na jego miejsce wstawia się obrazek nr.2 itd...
Chodzi o skrypt phpbb3 wink.gif
rossecki
hymm jak będę miał możliwość to popatrzę jak to zrobić.. ale wydaje mi się że w konkretnym pliku .php odpowiadającym za tego typu rzeczy wystarczy dodać aby każdy lvl (do 5 ) miał ładowany taki lub taki obrazek.. a wszyscy użytkownicy w czasie tworzenia konta (zapytanie sql do obecnych) uzyskają warning 0.. Tak jak tutaj na forum smile.gif
Visitor
Oki, w takim razie czekam na Twój cenny czas smile.gif
Będzie trzeba tak właśnie zrobić podobnie jak tu, czyli pasek warnów (pusty) ciągle widoczny, a po dostaniu warna zmienia się na pasek (obrazek) nr.2 ale ten pierwszy obrazek musi zostać usunięty, żeby nie postały dwa paski, później trzy itd wink.gif
Jeżeli będą jakieś pliki potrzebne do podesłania to mogę podesłać
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.