Witam,
Mam problem z wywołaniem skryptu Cron'em. Skrypt wysyła sms z bramki Orange MultiBox.
Jako, że wysyłanie sms jest tylko częścią większego skryptu, a jestem raczej początkujący, skorzystałem z gotowego skryptu Adama Michalskiego:
http://amichalski.googlecode.com/files/sms.tar.gz
Ale od początku:
Skrypt wrzuciłem na serwer (darmowy 000webhost). 000webhost ma jako default safe_mode = Off ale ma niestety open_basedir . Skrypcik korzysta z CURLOPT_FOLLOWLOCATION i co prawda przy wykonywaniu mam Warning właśnie o open_basedir ale ostatecznie sms się wysyła więc jest OK. I tak się dzieje kiedy wykonuje skrypt ręcznie z przeglądarki.
Kiedy ustawiłem sobie Crona (na 000webhost) to skrypt już nie działa. Sprawdzałem jakiś inne przykładowe skrypty bez Curla to się pięknie co 5 min wykonywały.
Gdyby ten skrypt do sms nie działał w ogóle to bym się nie dziwił (bo mam open_basedir). Ale on się bądź co bądź wykonuje z przeglądarki.
Także jeśli ktoś ma jakikolwiek pomysł jak zmusić ten skrypt do działania z Cronem to piszcie. Wchodzi w rachubę zmiana serwera, Crona itd. tylko gdzie ja znajdę darmowy hosting bez open_basedir z obsługą Curla i jeszcze Cronem co 5min?