Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Biała strona błędów brak
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kombajnik
Hej wszystkim, jestem nowy na tym forum smile.gif

Mam problem ze swoją stroną.

Ostatnio byłem zmuszony przenieść swoją stronkę z systemu FreeBSD 7.1 + apache na Debian 5.0 + nginx i napotkałem pewien problem. Na FreeBSD 7.1 działało wszystko bez żadnych problemów a po przeniesieniu stronki na debianka z nginxem po wejściu na adres mojej www otrzymuje białą stronę :/ i 0 błędów co mu nie pasuje. W php.ini mam ustawione display_errors = yes i error_reporting = E_ALL

Macie jakieś pomysły jak sprawdzić dlaczego pojawia się biała strona zamiast mojego serwisu?
patryk9200
Sprawdź czy przypadkiem w kodzie strony nie jest wyłączone raportowanie błędów, lub czy sama strona nie ma mechanizmu ich rejestrowania.
Może brakować jakiś bibliotek, porównaj z starym jakie biblioteki są zainstalowane i brakujace doinstaluj. Kolejna sprawa sprawdź uprawnienia do plików.
Jakie mają chmod i jaki użytkownik jest ich właścicielem, czy parser ma uprawnienia do ich wykonywania.
Spróbuj wstawić w miejsce index.php
plik index.php z zawartością:
<?php
php_info();
?>
i zobacz czy się wykonuje.
Dodatkowo dzięki temu dowiesz się jaką masz konfigurację serera i jakie masz zainstalowane moduły.
kombajnik
Cytat(patryk9200 @ 6.01.2012, 11:00:32 ) *
Sprawdź czy przypadkiem w kodzie strony nie jest wyłączone raportowanie błędów, lub czy sama strona nie ma mechanizmu ich rejestrowania.
Może brakować jakiś bibliotek, porównaj z starym jakie biblioteki są zainstalowane i brakujace doinstaluj. Kolejna sprawa sprawdź uprawnienia do plików.
Jakie mają chmod i jaki użytkownik jest ich właścicielem, czy parser ma uprawnienia do ich wykonywania.
Spróbuj wstawić w miejsce index.php
plik index.php z zawartością:
<?php
php_info();
?>
i zobacz czy się wykonuje.
Dodatkowo dzięki temu dowiesz się jaką masz konfigurację serera i jakie masz zainstalowane moduły.

z
<?php
phpinfo();
?>

zadzialalo i sie okazalo ze czyta mi zly php.ini (pozdro dla brata ktory niepotrafi ustawic wszywstkiego poprawnie a ja wszystko musze po nim sprawdzac)

problem rozwiazany juz wszystko dziala, dzieki za pomoc i pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.