Od razu zaznaczę ze jestem dośc początkujący i mój kod jest raczej chaotyczny natomiast o co chodzi.
Staram sie napisać aplikacje gdzie po kolei poprzez formularze wybiera sie kolejne opcje oferty z bazy danych.
Czyli na początek mamy do wyboru 3 usługi Internet dtv i telefon. Wybieram 1 lub kilka opcji po czym pokazują mi sie scrolle z dostepnymi wyborami dla podanych usług.
Wybieram opcje i teraz chciałbym korzystać z tych opcji które wybrałem. Nie bardzo wiem jak wprowadzić to info do jakiejś zmiennej którą mógłbym używać dalej.
<?php class oferta { function formularz() { ?><form method='POST' action=""> tytuł: <input type="text" name="tytul"/> <input checked="checked" type="checkbox" name="wyborT" value="telewizja" />telewizja <input type="checkbox" name="wyborN" value="internet" />internet <input type="checkbox" name="wybor3" value="telefon" />telefon <input type="submit" name="wysylanie" value="Dodaj"/> </form><?php } function uslugi () { { echo "Wybierz Internet" ?> <form action=""> <select name="nazwa"> <?php { } } ?> </select> </form> <?php { echo "Wybierz DTV" ?> <form method='POST' action=""> <select name="nazwa"> <?php { } ?> </select> </form> <?php } } } ?>
Póki co nie dałem formularza do 3 usługi ale to akurat mało ważne.
W jakis sposob chciałbym pobrac info o tym ktora opcja zostala wybrana, zapisac ja do jakies zmiennej i mieć możliwość wykorzystania jej w nastepnej funkcji.
Wszelkie porady mile widziane
Pozdrawiam