Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Automatyczna aktualizacja wartości na stronie po zmianie formularza
Forum PHP.pl > Forum > PHP
s60v5
Witam!
Mam problem z pewnym aspektem mojego sklepu internetowego opartego o skrypt MySklep w wersji 2.2.
Otóż problem wygląda następująco:

W mysklepie możemy do każdego produktu dodać sobie dodatkowe pola w postaci formularzy i one zwiększają wartość produktu.
Tylko, że gdy mamy ustaloną cenę produktu, przy formularzach z dodatkowymi polami cena jest stała, zliczana jest dopiero po dokonaniu wyboru w formularzach i kliknięciu na przycisk do przejścia dalej. Dopiero na kolejnej podstronie ceny są zliczone. Zaprezentuję to na screenach:

(w tym momencie te wartości mają się dodawać) i aktualizować w miejsce tabelki Cena Brutto ->
Natomiast teraz jest tak, że dopiero po naduszeniu 'do koszyka' cena się sumuje.

Dane z formularzy przechowywane są w bazie. Wartość ceny produktu znajduje się w zmiennej $products_price;
Niżej przedstawiam kod pliku na którym są te fomularze:

http://wklej.org/id/664382/dl/

Męczę się już z tym kilkanaście godzin, i dalej nic.
Ma ktoś może chociaż jakiś POMYSŁ jak mógłbym to zrobić?
cycofiasz
Wystarczy po stronie przeglądarki dać odpowiedni javascript który wykryje zmianę wybranej opcji z listy rozwijanej i niech przeliczy cenne brutoo od nowa.
s60v5
Napisałem procedurę, tylko nie wiem jak ją podpiąć pod formularz.
Wygląda na to, że kod formularza zawarty jest tutaj:
Kod
<td class="PIl" align="right"><?php echo tep_draw_pull_down_menu('id[' . $products_options_name['products_options_id'] . ']', $products_options_array, $selected_attribute,'style="width: 110px;"'); ?></td>

Ma ktoś jakieś pomysły?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.