Kolejny krok do przodu i kolejny problem.. :/
Otóż chcę zrobić tabelę, w której znajduje się 31 ras psów.
Na stronie znajduje się formularz, ktróy ma ułatwić zadanie wyboru odpowiedniej rasy psa. Oczywiście jest po kilka opcji w okienku.
http://www.voila.pl/041/uvpj9/index.php?get=1&f=1
Teraz pytanie jakim sposobem moge to zrobić?
Próbowałam tym:
Kod
$dane = array(
'rasy' => array('Akita', 'Alaskan malamut', 'American stafford terier', 'Basset hound', 'Beagle', 'Bernardyn', 'Bereński pies pasterski', 'Bokser', 'Cane corso', 'Chart afgański', 'Chichuahua', 'Chow chow', 'Dalmatyńczyk', 'Doberman', 'Dog niemiecki', 'Fila brasileiro', 'Golden retriver', 'Grzywacz chiński', 'Jamnik', 'Labrador retriver', 'Mastif neapolitański', 'Maltańczyk', 'Nowofunland', 'Owczarek niemiecki', 'Owczarek kaukasi', 'Pekińczyk', 'Ratlerek', 'Rottweiler', 'Seter irlandzki', 'Shit-tzu', 'Sznaucer miniaturowy', 'Tosa inu', 'Wilczarz irlandzki', 'York'),
'olbrzymi' => array('Bernardyn', 'Chart afgański', 'Dog niemiecki', 'Fila brasileiro', 'Mastif neapolitański', 'Nowofunland', 'Owczarek kaukaski', 'Wilczarz irlandzki'),
'duży' => array('Alaskan malamut', 'Bereński pies pasterski', 'Cane corso', 'Dalmatyńczyk', 'Doberman', 'Golden retriver', 'Labrador retriver', 'Owczarek niemiecki', 'Rottweiler', 'Seter irlandzki', 'Tosa inu'),
'średni' => array('Akita', 'American stafford terier', 'Bokser', 'Chow chow'),
'mały' => array('Basset hound', 'Beagle', 'Grzywacz chiński', 'Jamnik', 'Maltańczyk', 'Pekińczyk', 'Shit-tzu', 'Sznaucer miniaturowy'),
'miniaturowy' => array('Chichuahua', 'Ratlerek', 'York'),
idt...'rasy' => array('Akita', 'Alaskan malamut', 'American stafford terier', 'Basset hound', 'Beagle', 'Bernardyn', 'Bereński pies pasterski', 'Bokser', 'Cane corso', 'Chart afgański', 'Chichuahua', 'Chow chow', 'Dalmatyńczyk', 'Doberman', 'Dog niemiecki', 'Fila brasileiro', 'Golden retriver', 'Grzywacz chiński', 'Jamnik', 'Labrador retriver', 'Mastif neapolitański', 'Maltańczyk', 'Nowofunland', 'Owczarek niemiecki', 'Owczarek kaukasi', 'Pekińczyk', 'Ratlerek', 'Rottweiler', 'Seter irlandzki', 'Shit-tzu', 'Sznaucer miniaturowy', 'Tosa inu', 'Wilczarz irlandzki', 'York'),
'olbrzymi' => array('Bernardyn', 'Chart afgański', 'Dog niemiecki', 'Fila brasileiro', 'Mastif neapolitański', 'Nowofunland', 'Owczarek kaukaski', 'Wilczarz irlandzki'),
'duży' => array('Alaskan malamut', 'Bereński pies pasterski', 'Cane corso', 'Dalmatyńczyk', 'Doberman', 'Golden retriver', 'Labrador retriver', 'Owczarek niemiecki', 'Rottweiler', 'Seter irlandzki', 'Tosa inu'),
'średni' => array('Akita', 'American stafford terier', 'Bokser', 'Chow chow'),
'mały' => array('Basset hound', 'Beagle', 'Grzywacz chiński', 'Jamnik', 'Maltańczyk', 'Pekińczyk', 'Shit-tzu', 'Sznaucer miniaturowy'),
'miniaturowy' => array('Chichuahua', 'Ratlerek', 'York'),
Ale stwierdziłam, że to strasznie dużo pisania. Czy można to jakoś zoptymalizować, lub inaczej to zrobić? Podkreślę, że nie chodzi mi o bazę danych, tylko normalnie znalezienie i wyszukanie odpowiedniej rasy po odchaczeniu formularza i odnalezienie jej w tablicy oraz wyświetlenie.
Mam nadzieję, że da się to jakoś prosto i zwięźle napisać...