Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZendFramework] wspólna ścieżka do view helperów
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Thuunder
Mam aplikację podzieloną na moduły.
Chciałbym umieścić kilka View Helperów w jednym miejscu (library/My/View/Helper/) i dodaję ścieżkę do helperów.
Problem polega na tym, że wyrzuca mi błąd gdy w layoucie odwołuję się do danego helpera, ponieważ z tego co widzę to szuka tego samego helpera w każym module.
tj w katalogu appliaction/modules/{moduł}/views/helpers...
Jak wyłączyć to wyszukiwanie w katalogach poszczególnych modułów? Szukałem już sporo czasu rozwiązania, ale niestety nie mogę nic znaleźć ...

EDIT:
Znalazłem coś co chyba jest rozwiązaniem problemu. Nie wiem czy da się bardziej elegancko, ale poniżej fragment pliku ini
{moduł1}.resources.view.helperPath.My_View_Helper_ = APPLICATION_PATH "/../library/My/View/Helper"
{moduł2}.resources.view.helperPath.My_View_Helper_ = APPLICATION_PATH "/../library/My/View/Helper"
etc.
ActivePlayer
sugeruje Ci umieścić te zbiorcze helpery dzieś w drzewie application.

tzn wg mnie w library powinno sie umieszczać kod, który w żaden sposób nie jest zależny od aplikacji. wg mnie powinny być tylko biblioteki (zend, tcpdf, etc).
Thuunder
ok, i w taki sposób jak wyżej podpinać ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.