Pewnie będzie to dla Was niezbyt trudną do rozwiązania kwestią, ale ja głowię się nad nią już od tygodnia. Byłbym bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc!
A więc tak: mam formularz php wysyłający maila na dany adres, dodatkowo z funkcją, która umożliwia załączenie większej ilości plików.
Wygląda to mniej więcej tak:
Kod
<?For($i=1;$i <= $allowattach; $i++) {?>
<tr>
<td style="text-align: right; font-size: 11px; font-weight: bold;">
<label for="attachment">Zdjęcie lub inny załącznik</label>
</td>
<td>
<input name="attachment[]" type="file" />
</td>
</tr>
<?}?>
<tr>
<td style="text-align: right; font-size: 11px; font-weight: bold;">
<label for="attachment">Zdjęcie lub inny załącznik</label>
</td>
<td>
<input name="attachment[]" type="file" />
</td>
</tr>
<?}?>
oraz:
Kod
If($allowattach > 0) {
For($i=0; $i <= $allowattach-1; $i++) {
If($_FILES['attachment']['tmp_name'][$i]) {
$message.=phattach($_FILES['attachment']['tmp_name'][$i], $_FILES['attachment']['name'][$i], $boundary);
} //If $_FILES['attachment']['name'][$i]
} //For
} // If
For($i=0; $i <= $allowattach-1; $i++) {
If($_FILES['attachment']['tmp_name'][$i]) {
$message.=phattach($_FILES['attachment']['tmp_name'][$i], $_FILES['attachment']['name'][$i], $boundary);
} //If $_FILES['attachment']['name'][$i]
} //For
} // If
I teraz, chciałbym żeby w przychodzącym mailu znalazła się informacja o nazwach załączonych plików. Na takiej samej zasadzie jak:
Kod
$message.="Nazwisko: ".$_POST['nazwisko']."\n";
wyświetla mi wartość wpisaną w pole nazwisko, chciałbym aby wyświetlały się nazwy plików, na zasadzie: "Lista załączników: plik1.jpg plik2.jpg..."
Gdyby forms miał tylko jeden dozwolony załącznik sprawa byłaby prosta, załatwiła by to zmienna:
Kod
$_FILES['attachment']['name']
Ale w przypadku kilku załączników to nie działa. Powyższa komenda zwraca tylko puste pole. Podobnie jak zmienna:
Kod
$_FILES['attachment']['name'][$i]
Tak samo, puste pole.
Co mogę zrobić, żeby w przychodzącym mailu wyświetlały się nazwy załączonych plików?