dzisiaj zająłem się stworzeniem tabeli w jQuery i troszkę mi przystawiło na filtrowaniu danych.
Mianowicie chcę aby skrypt działał na podobnej zasadzie jak już gotowy i dosyć znany DataTables, a więc by można było podać więcej jak jedno słowo kluczowe do pola szukania [input=text].
Mój aktualny kodzik działa jak należy, jednak wyszukuje tylko jedno słowo kluczowe, dla przykładu:
Mamy tabelę
ID | Nazwa | Wartość | Data -------------------------------------------------- 1 | First row | 8367 | 2011-01-02 2 | Second row | 23745 | 2012-03-21 3 | Third row | 20152 | 2010-09-16
Wpisuję słowa kluczowe w wyszukiwarce tj.
firs 83 20 01 67 row
I ciągle ma być widoczny tylko pierwszy wynik w tabeli, zo przy moim aktualnym kodzie jest niemożliwe, w jego wyniku przy wprowadzonych takich słowach kluczowych wszystkie wyniki w tabeli są ukryte.
Mój aktualny kod
$("#filteringTable").keyup(filtering); function filtering() { var a = $(this).text(); var b = $("#filteringTable").val(); var rg = new RegExp(b, 'i'); if(a.search(rg) != -1) { count++; } }); $(this).show(); } else { $(this).hide(); } }); }
Myślę, że trzeba to zrobić funkcją explode() albo tablicą Array(), lecz nie bardzo wiem jak się do tego zabrać dlatego proszę Was o jakieś wskazówki, za które bardzo będę wdzięczny.
Serdecznie pozdrawiam.